Femeile care vor conduce lumea corporate. Vezi aici viitoarele CEO

Joi, 25 August 2011, ora 21:04
2098 citiri
Femeile care vor conduce lumea corporate. Vezi aici viitoarele CEO

McDonalds, IBM, General Electric sau BBC sunt doar cateva dintre numele mari care au sanse considerabile de a fi conduse in scurt timp de femeile cu functii inalte mentionate in topul Forbes 100.

Topul lansat de Forbes aduce vesti surprinzatoare pentru lumea corporate, odata cu prezentarea catorva femei cu functii suficient de inalte pentru a prelua conducerea companiilor conduse, in mare parte inacest moment, de barbati.

Virginia Rometty, IBM

Rometty, in varsta de 53 de ani este vice-presedinte, director executiv al grupului si director de Vanzari, Marketing si Strategie al IBM.

Ea face parte din echipa de vanzari a IBM din 2010 si foarte multi specialisti o catalogheaza drept urmatoarea persoana care va conduce compania.

Michael Daniels, directorul pe Servicii Globale, insa, este principalul competitor al Virginiei Rometty pentru acest post.

Charlene Begley, General Electric

CEO-ul diviziei de Home and Business Solutions al General Electric, Charlene Begley, face parte din echipa GE de 23 de ani.

Departamentul condus in acest moment de Begley valoreaza 8,6 miliarde de dolari si reprezinta o sarcina in plus fata de functia ei initiala de Director de Informatii in cadrul companiei.

Jeffrey Immelt, CEO-ul actual al GE, se afla pe aceasta pozitie de 10 ani, iar Begley este cel mai bun candidat pentru a prelua postul cand Immelt decide sa se retraga.

Helen Boaden, BBC

Cand postul de CEO al BBC Vision a fost eliberat de Mark Thompson, numele Helen Boaden a fost unul dintre cele vehiculate pentru succesiunea la conducerea companiei.

Postul a fost acordat lui George Entwistle, insa experienta impresionanta in TV si radio a lui Helen Boaden, actualul director de stiri BBC, ii sporeste sansele de a primi cu prima ocazie o astfel de pozitie.

Jan Fields, McDonalds

Cu o cariera de 33 de ani in compania McDonald's, Fields este responsabila in acest moment cu strategia si performanta a 14.000 de restaurante McDonald's din Statele Unite, detinand functia de Presedinte al McDonalds.

Actualul CEO al companiei ar putea lua in considerare aceasta experienta impresionanta in momentul in care va dori sa lase in mana cuiva de incredere managementul celor 32.000 de restaurante si 1,7 milioane de angajati din intreaga lume.

Mary Callahan Erdoes, JP Morgan Chase

Directorul de management al activelor, Mary Erdoes, are in responsabilitatile sale managementul a 1,3 trilioane de dolari in active ale clientilor si raporteaza direct CEO-ului Morgan Chase, Jamie Dimon.

Multi specialisti banuiesc ca ea va fi cea care va prelua scaunul de CEO, cand Jamie Dimon va renunta la el.

Melanie Healey, P&G

Experienta detinuta de Healey in Mexico, Brazilia si Venezuela, in combinatie cu performantele obtinute de ea ca actual presedinte al filialei Procter and Gamble din America de Nord, fac din Melanie Healey un candidat cu sanse mari la conducerea gigantului P&G.

Sheilyn McCoy, Jhonson & Jhonson

McCoy este Vice-presedinte si presedinte al Comitetului Executiv Jhonson and Jhonson incepand din luna ianuarie a acestui an, avand ca sarcina principala managementul tuturor departamentelor companiei.

Sheilyn McCoy ar putea fi urmatorul CEO al Johnson & Johnson, potrivit Forbes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bbc, #companii forbes, #femei forbes, #general electric, #ibm, #mcdonalds , #stiri General Electric