FEMEI CEO care "invart" miliarde de dolari

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 18:35
2688 citiri
FEMEI CEO care "invart" miliarde de dolari

PepsiCo, General Electric si Kraft sunt doar cateva dintre cele mai puternice companii din lume conduse de femei care au invartit miliarde de dolari pentru a aduce gigantii corporate in top.

Patricia Woertz

In 1974, Woertz a absolvit Penn State University, cu o diploma in contabilitate. Mai tarziu, a devenit consultant pentru Ernst&Young, in Pittsburgh si s-a mutat la Gulf Oil.

Dupa ce Gulf Oil si Chevron au fuzionat, in 1984, Woertz si-a creat numeroase contacte noi si a controlat operatiunile de downstream ale companiei. 

Desi era pregatita pentru functia de CEO, Woertz a realizat ca directorul actual, David O’Reilly, mai are destui ani inainte de pensionare.

Din aceasta cauza a demisionat, in februarie 2006. Doua luni mai tarziu, Tom Neff de la Spencer Stuart a chemat-o pe Woertz pentru o functie de CEO la ADM. Restul e istorie.

Angela Braly

Nascuta in Dallas, Angela Braly a urmat cursurile Texas Tech University, unde a obtinut licenta de drept, care potrivit acestia i-a modelat cariera.

Angela Braly are trei copii si a intampinat dificultati pe urcarea “scarii ierarhice”.

Familia i-a fost, insa, de ajutor si a lasat-o sa conduca WellPoint, compania care a generat venituri de peste 57.8 miliarde de dolari, in 2010.

Indra Nooyi

Nooyi s-a alaturat PepsiCo in 1994, iar in 2001 a fost numita Presedinte si director financiar al companiei.

Nooyi s-a concentrat pe diversificarea ofertelor PepsiCo, insa a continuat sa promoveze si clasicul Pepsi Cola.

Irene Rosenfeld

Cu ani in urma, cand Irene Rosenfeld era aproape de absolvirea Universitatii Cornell si gata sa isi ia diploma in psihologie, era aproape imposibil de crezut ca isi va petrece urmatorii 29 de ani in industria alimentara.

Dupa ce a obtinut un doctorat in marketing si statistica si un MBA, Rosenfeld s-a angajat la General Mills, care a devenit, in cele din urma, o parte din Kraft, in 1981.

Fortune titreaza ca in ciuda unei cariere promitatoare la Kraft, Irene Rosenfeld a decis sa paraseasca gigantul in 2004 pentru a deveni CEO si presedinte la Frito-Lay.

Doi ani mai tarziu, revine la Kraft pentru functia de CEO si presedinte. Aceasta a condus compania in timpul achizitiei Cadbury si a generat profituri de 48 miliarde de dolari.

Lynn Elsenhans

Dupa ce a absolvit Rice, in 1978, Elsenhans a urmat Harvard Business School, si-a castigat MBA-ul si s-a angajat la gigantul energetic Shell, ins ain scurt timp a primit o noua oferta mult mai tentanta.

Reprezentantii sediului din Philadelphia al companiei Sunoco i-a oferit postul de director general.

"Mi se potriveste", declara Elsenhans, pentru Rice Magazine, in 2008, referindu-se la postul de CEO.

Gail Kelly

Originara din Africa de Sud, Gail Kelly s-a mutat in Australia in 1997. Inainte de mutare, Kelly a fost profesoara de istorie la o scoala de stat in tara ei natala.

Deoarece climatul politic din Africa de Sud a luat o turnura tumultoasa, Kelly si familia sa au decis sa se mute in Australia.

Ea s-a alaturat Bancii St.George, in 2002, a avansat repede si a devenit CEO in acelasi an.

Dupa ce a obtinut dublarea activelor nete ale bancii, in timpul celor cinci ani si jumatate de mandate, Kelly s-a mutat la Westpac, in februarie 2008.

Ellen Kullman

Cu o diploma de masterat in management, obtinuta de la Universitatea Nortwestern, Ellen Kullman s-a angajat in cadrul General Electric. S-a mutat la DuPont, in 1988, ca director de marketing si a fost alaturi de companie timp de 20 de ani.

In 2006, Kullman a fost numita vice-presedinte executiv si a administrat afacerile institutiei, precum si departamentele de marketing si vanzari.

La 1 ianuarie 2009, Kullman a devenit prima femeie CEO de la DuPont. In ultimul an, veniturile companiei au crescut cu 21%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri, #ceo general electric, #ceo pepsi, #companii, #femei ceo, #giganti corporate, #top femei afaceri, #top fortune , #stiri General Electric