Economia SUA a urcat cu 3,2% in T4 din 2010

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 17:53
1193 citiri
Economia SUA a urcat cu 3,2% in T4 din 2010

Economia SUA, cea mai mare a lumii, a crescut cu 3,2% in ultimul trimestru din 2010 in ritm anual, sustinuta de cel mai mare avans din ultimii patru ani al cheltuielilor populatiei si de extinderea exporturilor, transmite Bloomberg, anunta Mediafax.

Cheltuielile gospodariilor, cu o pondere de 70% in Produsul Intern Brut, au avansat cu 4,4%, maximul dupa primul trimestru din 2006, potrivit datelor Departamentului pentru Comert.

"Relansarea prinde forta si in curand se va putea autosustine, in conditiile in care piata muncii isi revine, iar cresterea devine mai echilibrata", apreciaza Ryan Sweet, analist la Moody's Analytics.

Economistii anticipeaza ca trendul pozitiv pe care s-au incadrat cheltuielile va continua si anul acesta, datorita reducerilor de taxe, situatie de care vor profita companii precum General Electric sau Apple.

In 2010, economia americana a urcat cu 2,9%, cel mai rapid ritm din ultimii cinci ani, dupa ce in 2009 a scazut cu 2,6%.

Volumul tuturor bunurilor si serviciilor produse a crescut la 13.380 de miliarde de dolari, depasid pentru prima data maximul anterior crizei, atins in al patrulea trimestru din 2007. 

Mai multe românce în funcții de conducere, dar rata de ocupare rămâne sub media UE. Evoluția în ultimii 20 de ani INFOGRAFIC
Mai multe românce în funcții de conducere, dar rata de ocupare rămâne sub media UE. Evoluția în ultimii 20 de ani INFOGRAFIC
Evoluția femeilor pe piața muncii din România în ultimii 20 de ani arată o tendința crescătoare cu privire la funcțiile de conducere, însă rata de ocupare a femeilor față de bărbați...
#Economia SUA, #piata muncii, #relansare, #cheltuieli , #stiri General Electric