Concedieri masive la General Electric: 12.000 de oameni isi vor pierde locurile de munca

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 14:01
4846 citiri
Concedieri masive la General Electric: 12.000 de oameni isi vor pierde locurile de munca

Compania americana General Electric (GE) a confirmat ca va concedia aproximativ 1.600 de angajati in Germania si 1.400 in Elvetia, ca parte a planului de restructurare prezentat luna trecuta.

In Germania, reducerile vor afecta unitatile GE din Mannheim, Stuttgart, Berlin, Moenchengladbach si Kassel si vor fi confirmate dupa discutii cu reprezentantii sindicatului, se arata intr-un comunicat al conglomeratului industrial american, citat de Bloomberg si Reuters.

In Elvetia vor fi concediati aproximativ o treime din angajatii GE, dar nicio unitate nu va fi inchisa.

Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg ca General Electric intentioneaza sa concedieze 12.000 de angajati sau aproximativ 18% din forta sa de munca de la divizia energetica - GE Power - majoritatea concedierilor fiind in afara SUA.

De asemenea, compania ar urma sa isi reduca investitiile si cheltuielile de cercetare-dezvoltare din cauza declinului inregistrat la operatiunile de electricitate si gaze naturale. Ar fi prima concediere masiva sub conducerea noului director general al GE, John Flannery, numit in august.

Miercuri, actiunile GE au inchis in scadere cu 0,6%, la 17,66 dolari, cel mai redus nivel din ultimii aproape sase ani. De la inceputul anului, titlurile GE au inregistrat un declin de aproximativ 44%.

La diviziile sale operationale, GE avea la sfarsitul anului trecut aproximativ 300.000 de angajati. GE Power este cea mai mare divizie, avand vanzari de 26,8 miliarde de dolari anul trecut. Divizia s-a extins considerabil in 2015, dupa achizitionarea operatiunilor energetice ale firmei franceze Alstom, pentru zece miliarde de dolari.

Decizia GE vine la scurt timp dupa ce conglomeratul industrial german Siemens a anuntat ca va elimina 6.900 de locuri de munca la nivel mondial, dintre care jumatate in Germania, ca raspuns la modificarile aparute in sectorul productiei de energie.

Ambele companii se confrunta cu o incetinire a cererii pentru echipamente destinate productiei de electricitate pe baza utilizarii de combustibili fosili intr-un moment in care energiile regenerabile devin mai rentabile din punct de vedere economic.

Obiectivul GE il reprezinta reducerea costurilor cu un miliard de dolari in 2017 si doua miliarde de dolari in 2018. Deja compania a renuntat la 25% dintre angajatii corporate sau aproximativ 1.500 de locuri de munca in intreaga lume.

In iunie, General Electric a castigat un contract important de furnizare de echipamente pentru noua centrala de 430 de megavati de la Iernut, Romania, primul acord major din 2015, cand a preluat operatiunile din domeniul energiei ale grupului industrial francez Alstom cu suma de 10,6 miliarde de dolari.

GE va furniza toata tehnologia de baza pentru centrala de 268 de milioane de euro (299 de milioane de dolari) care va fi construita de Duro Felguera si Romelectro pentru compania de stat Romgaz.

GE este prezenta pe piata din Romania din 1984. Pe langa GE Capital, activitatile General Electric se intind de la productia de motoare de avion si turbine pana la productia de echipamente medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#General Electric concedieri Europa , #stiri General Electric