Cele mai etice companii din lume - 13 Aprilie 2009

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 15:40
2131 citiri
Cele mai etice companii din lume - 13 Aprilie 2009

Institutul american Etisphere a prezentat, luni, lista celor mai etice 99 de mari companii din lume, clasament intocmit anual cu scopul de a incuraja practicile corecte de afaceri.

Raportul intocmit in acest an include 99 de companii din 35 de sectoare ale economiei globale, iar criteriile de comparatie sunt diferite pentru fiecare industrie in parte, pe fondul conditiilor diferite cu care se confrunta fiecare domeniu economic, informeaza Mediafax.

Clasamentul este bazat pe factori fundamentali din zona guvernantei corporative si inclinatiei catre protectia mediului, inclusiv inovare si contributii aduse binelui public, precum si tendinta catre reducerea consumului de resurse, potrivit Etisphere.

Totodata, institutul ia in considerare reputatia fiecarei companii in fata legii si autoritatilor de reglementare, modelul de conducere, contributia adusa sectorului industrial din care face parte si programele interne de respectare a standardelor etice.

Clasamentul din acest an include 22 de intrari noi, printre care Dell, Thomson Reuters, Best Buy (SUA - retail) si T-Mobile (Germania - telecom).

Dintre cele 99 de companii de pe lista, 44 se incadreaza pentru a treia oara in clasament, printre care General Electric, American Express, PepsiCo, McDonald's, Starbucks si IKEA.

Topul mai include, printre altele, Honeywell International (SUA - conglomerat industrial), General Electric, BMW, Toyota, HSBC (Marea Britanie - cea mai mare banca europeana), Time Warner, Vodafone, Danone, Novartis, AstraZeneca, Google, Holcim, CRH (Irlanda - materiale de constructii), Intel, Unilever si Hewlett-Packard.

#companii, #etica, #ikea, #general electric, #mcdonalds, #toyota , #stiri General Electric