CE a autorizat joi, fara conditii, preluarea Sun Microsystems de catre grupul Oracle

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 14:53
1428 citiri
CE a autorizat joi, fara conditii, preluarea Sun Microsystems de catre grupul Oracle

Comisia Europeana a autorizat joi preluarea de catre grupul american Oracle a concurentului sau Sun Microsystems, proprietarului programului de programare Java, fara a-i impune conditii, dupa ce in urma cu un an a fost foarte aproape de a respinge aceasta operatiune, a anuntat joi Bruxelles-ul, citat de NewsIn.

CE, care supravegheaza respectarea regulilor de concurenta in Europa, deschisese in septembrie o ancheta aprofundata asupra acestei tranzactii de 7,4 miliarde dolari, dupa ce isi exprimase "ingrijorari serioase" si anuntase "probleme potentiale de concurenta pe piata bazelor de date", mai ales ca Oracle refuza sa faca orice fel de concesie.

"Sunt sigura in prezent ca mediul concurential si inovarea vor fi mentinute in continuare pe toate pietele interesate. Achizitia Sun de catre Oracle are potentialul de a revitaliza active importante si de a crea produse noi si inovatoare", a spus joi comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes, citata in comunicat. Ultima fuziune autorizata de SUA a fost blocata de CE in 2001, atunci cand General Electric a vrut sa preia Honeywell. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CE, # preluare, # Oracle, # programare , #stiri General Electric