Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

British Airways vrea sa cumpere noi aeronave de cursa lunga

British Airways vrea sa cumpere noi aeronave de cursa lunga

Grupul britanic de aviatie British Airways Plc a anuntat, marti, ca doreste sa cumpere noi modele de aeronave de cursa lunga construite firmele Airbus sau Boeing, oferind in acest sens o invitatie de concurs firmelor mentionate, dar si grupurilor General Electric si Rolls-Royce, conform Reuters. "In ultimii patru ani ne-am majorat capacitatea folosind mult mai eficient aeronavele noastre. Pentru a continua sa ne extindem operatiunile de transport pe distante lungi avem nevoie de mai mule avione de cursa lunga", a declarat directorul general al BA, Willie Walsh.

British Airways a precizat ca va face comenzi in acest sens in cursul anului urmator, modelele de aeronave pe care le va lua in considerare fiind A330, A350 si A380 produse de Airbus precum si 787, B777 si B747-8 ale companiei Boeing.

Walsh a declarat reporterilor cu ocazia unei conferinte de presa ca nu poate preciza inca cu exactitate numarul de avioane pe care doreste sa le achizitioneze si nici suma pe care o va investi in acest sens, mentionand numai ca cel mai probabil se vor achizitiona modele atat de la grupul Airbus, cat si de la rivalul Boeing.

Acesta a adaugat ca este increzator in ceea ce priveste semnarea pana in noiembrie a unui acord cu personalul BA, privind deficitul de 2,1 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari) din fondului de pensii, problema de importanta vitala ce va trebui sa fie rezolvata inainte de a achizitiona noi aeronave.

Walsh a declarat ca se asteapta sa primeasca oferte de la companiile mentionate pana la sfarsitul anului 2006, primele aeronave urmand a fi livrate spre sfarsitul anului 2008 sau la inceputul anului 2009.

Directorul general al BA a adaugat ca se asteapta ca Airbus sa isi rezolve problemele de productie ale modelului gigant A380, care au generat intarzieri ale livrarilor de doi ani.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 880 ori