Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Lufkin Industries de catre General Electric

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Lufkin Industries de catre General Electric


Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica prin care General Electric Company preia controlul unic asupra Lufkin Industries, Inc, a anuntat marti institutia.

"Operatiunea de preluare a controlului unic asupra Lufkin Industries de catre General Electric reprezinta o concentrare economica, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei, ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei transmis marti Mediafax.

Insitutia va evalua concentrarea economica nou creata si va stabili daca este vorba de un mediu concurential normal.

General Electric Company (SUA) si filialele/sucursalele sale desfasoara activitati in urmatoarele domeniile energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare. Lufkin Industries, Inc. (SUA) si filialele/sucursalele sale activeaza in domeniile produselor si serviciilor petroliere, dar si produse si servicii privind distributia de energie electrica.

General Electric (GE) a anuntat in luna aprilie ca va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari, printre care si Romania, unde detine o fabrica langa Ploiesti.

Compania americana Lufkin este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale.

GE isi va extinde astfel expertiza in acest domeniu cu mai multe produse specializate, inclusiv anumite tipuri de ascensoare, pompe, sisteme automatizate de control si software-ul necesar.

Cu sediul in Texas, Lufkin are 4.500 de angajati in 40 de tari. In Romania compania detine o fabrica de echipamente pentru industria petroliera extractiva la Ploiesti, investitie finalizata in 2012.

Tranzactia se va incheia in a doua jumatate a acestui an, dupa ce va obtine aprobari de la actionarii Lufkin si de la autoritati.

Lufkin a inregistrat anul trecut venituri de 1,28 miliarde de dolari, in urcare cun 37% de la 932 milioane de dolari in anul anterior. Profitul net al companiei a crescut in 2012 cu 24%, de la 65,9 milioane de dolari la 81,8 milioane de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1294 ori