Vosganian spune ca informatiile privind tentativa sa de a lua legatura cu Gazprom sunt "fantezii"

Joi, 07 Februarie 2008, ora 14:18
933 citiri
Vosganian spune ca informatiile privind tentativa sa de a lua legatura cu Gazprom sunt "fantezii"

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a catalogat, joi, ca fiind "pure fantezii" informatiile din presa potrivit carora incercarile sale de a lua legatura cu reprezentantii Gazprom au esuat din cauza declaratiilor presedintelui Basescu la adresa Rusiei.

"Aceasta informatie este o pura fantezie. Nu am contactat niciodata Gazprom si nici nu m-am pronuntat ca atare", a declarat ministrul.

Potrivit informatiilor aparute in presa centrala, ministrul Vosganian le-ar fi declarat jurnalistilor ca a incercat de trei ori sa ia legatura cu compania Gazprom, pentru a negocia un pret mai bun al gazului si i-a imputat presedintelui Basescu refuzul repetat al Rusiei de a discuta cu Romania. "Am incercat de vreo trei ori sa stabilim o legatura directa cu producatorul rus de gaze, ne-am dus si la Moscova, insa am primit doar raspunsuri protocolare", ar fi spus Vosganian, potrivit ziarului "Cotidianul".

"Daca este vorba despre cifra trei, in intalnirea cu jurnalistii, la Viena, am folosit-o pentru a evoca intalnirile pe care le-am avut cu omologii mei rusi: ministrul Finantelor, ministrul Dezvoltarii Economice si omologul meu in comisia mixta romano - rusa", a declarat, joi, Vosganian.

Ministrul a precizat ca cele trei intalniri au fost un succes, dar ca efectul pozitiv nu a putut fi fructificat din cauza "semnalelor controversate" care vin din Romania. El a refuzat sa precizeze la ce se refera cand vorbeste despre "semnale controversate".

"Oficialii ministerului Economiei si Finantelor si reprezentantii companiilor romanesti Romgaz, respectiv Transgaz, sunt in dialog permanent cu omologii lor din Rusia", se arata intr-un comunicat remis joi, catre NewsIn, de ministerul de Finante.
"In cadrul intalnirilor bilaterale, ambele parti au remarcat dezvoltarea colaborarii in domeniul energetic si s-a reconfirmat interesul pentru consolidarea relatiilor parteneriale intre companiile romane si ruse din domeniu", mai precizeaza documentul.

Ministerul de Finante adauga ca se va incerca, in viitor, echilibrarea balantei comerciale cu Rusia. Ca masuri concrete, institutia anunta numirea a doi reprezentanti economici la Consulatele Generale ale Romaniei de la Sankt-Petersburg si Rostov pe Don si deschiderea, la Moscova, a unui Centru de Promovare a exporturilor sub coordonarea MEF.

In presa centrala de joi, au aparut relatari ale ministrului Vosganian cu privire la relatiile Romaniei cu Moscova, precizand ca tara noastra "da semnale foarte contradictorii, la cel mai inalt nivel, fata de Rusia", indicandu-l pe presedintele Traian Basescu.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.