Videanu va discuta cu Gazprom despre South Stream

Luni, 14 Iunie 2010, ora 12:44
1383 citiri
Videanu va discuta cu Gazprom despre South Stream

Ministrul economiei, Adriean Videanu, si reprezentanti ai productorului de stat de gaze naturale Romgaz vor pleca la Moscova, unde se vor intalni miercuri cu oficialii celui mai mare producator de gaze din lume, Gazprom, pentru a discuta despre South Stream si depozitele de gaze, transmite NewsIn.

"Subiectul principal al discutiilor este proiectul gazoductului South Stream. Ei au tot interesul sa propuna Romaniei sa faca parte din acest proiect. Si cred ca vor invita Romania sa se alature acestui proiect. 

De asemenea, vom discuta cu partea rusa si despre cele noua proiecte de depozite de inmagazinare gaze in Romania propuse de noi", a declarat luni, la Constanta, directorul general al Romgaz, Marcel Adrian Piteiu.

Acesta a precizat ca intalnirea va avea loc miercuri, 16 iunie.

Piteiu este de parere ca gigantul Gazprom isi va orienta interesele catre Romania mai ales acum cand s-au retras din proiecte in tara vecina Bulgaria. 

Directorul general al Romgaz a adaugat ca, daca South Stream ar trece prin Romania, ar fi cu 300 de km mai scurt, decat daca ar trece prin Bulgaria, deci ar presupune costuri mai mici in acest sens.

"Noi le-am dat datele pentru cele noua zacaminte propuse de noi sa le construim in Romania. Ei acum analizeaza. Nu vor avea loc insa discutii pe tema proiectului depozitului de la Roman-Margineni", a declarat luni Marcel Adrian Piteiu, prezent la Forumul Regional al Energiei FOREN 2010.

#videanu, #south, #stream, #gazprom , #stiri Gazprom