Videanu se va intalni miercuri cu vicepresedintele Gazprom

Marti, 16 Februarie 2010, ora 22:31
1038 citiri
Videanu se va intalni miercuri cu vicepresedintele Gazprom

Reprezentanti ai Ministerului Economiei si ai companiilor de stat Romgaz si Transgaz se vor intalni miercuri la Bucuresti cu Aleksandr Medvedev, vicepresedintele Gazprom, cel mai mare producator de gaze din lume, au declarat marti pentru NewsIn oficiali ai companiilor.

"Conducerile companiilor Romgaz si Transgaz sunt deja in drum spre Bucuresti. Reprezentantii acestor companii au fost invitati la intalnirea de maine (miercuri, 17 februarie, n.r.) cu oficialii Gazprom.

In acest moment se stabileste agenda cu programul de maine si subiectele ce vor fi discutate", au precizat pentru NewsIn reprezentantii companiilor care vor participa la intalnire.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anuntat pe 8 februarie la in cadrul unei emisiuni la B1TV ca Aleksandr Medvedev, vicepresedintele Gazprom, cel mai mare producator de gaze din lume, va veni pe 17 februarie intr-o vizita la Bucuresti.

Aceasta vizita a oficialului Gazprom in Romania a fost amanata de cateva ori, in ultimele luni. Adriean Videanu anuntase pe 6 septembrie 2009, la Realitatea TV, ca in jurul datei de 21 septembrie 2009 se va intalni la Bucuresti cu vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.

La sfarstiul lunii septembrie, Videanu a declarat Agentiei NewsIn ca delegatia Gazprom va sosi in Romania in a doua parte a lunii octombrie. De aceasta data, vizita a fost amanata, din cauza campaniei pentru alegerile prezidentiale ce urmau sa aiba loc in Romania in acea perioada.

Ulterior, Adriean Videanu spunea la 18 decembrie 2009 ca aceasta vizita ar fi trebuit sa aiba loc in luna ianuarie.

Principalele teme ce vor fi dezbatute de partea rusa si cea romana vizeaza continuarea discutiilor purtate in ultimul an de cele doua tari, si anume posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si conditiile pentru dezvoltarea retelei de tranzit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, #gazprom, #medvedev , #stiri Gazprom