Videanu a trimis Gazprom ultimele detalii solicitate pentru proiectul South Stream

Joi, 11 Martie 2010, ora 13:03
1148 citiri
Videanu a trimis Gazprom ultimele detalii solicitate pentru proiectul South Stream

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a trimis miercuri ultimele doua detalii solicitate de Gazprom, cel mai mare producator de gaze din lume, legate de proiectul gazoductului South Stream, a anuntat joi ministrul de resort Adriean Videanu, citat de NewsIn.

"Am avut miercuri (10 martie, n.r.) o discutie telefonica cu vicepresedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.

In functie de agenda celor doua parti, vom stabili cand va fi urmatoarea intalnire", a spus Videanu.

Ministrul economiei declara recent ca Transgaz, in calitate ei de societate comerciala, a fost invitata de catre Gazprom sa participe la proiectul gazoductului South Stream, precizand ca Guvernul Romaniei nu a primit o scrisoare in acest sens.

O delegatie a celui mai mare producator de gaze din lume, gigantul Gazprom din Rusia, condusa de vicepresedintele companiei, Aleksandr Medvedev, a sosit la 17 februarie la sediul Ministerului roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Capitala, unde a purtat discutii cu partea romana timp de o ora si jumatate.

Singura declaratie pe care vicepresedintele Aleksandr Medvedev a facut-o la iesirea de la discutii a fost ca negocierile cu partea romana vor continua.

Totodata, Gazprom a publicat pe site-ul companiei un comunicat, la finalul vizitei din Romania, in care spunea ca tara noastra si-a confirmat interesul de a participa la proiectul South Stream si a transmis partii ruse documentele cerute pentru pregatirea studiului de fezabilitate pentru o posibila ruta de tranzit a gazoductului pe teritoriul romanesc.

 

#videanu, # gazprom, # depalii, # proiect, # south, # stream , #stiri Gazprom