Vanzarile si profitul Gazprom au intrecut estimarile

Luni, 08 Octombrie 2007, ora 13:45
1103 citiri
Vanzarile si profitul Gazprom au intrecut estimarile

Gazprom, monopolul rusesc al gazelor naturale, a informat luni ca vanzarile si profitul afisate in primul trimestru din 2007 au trecut de estimari, la aceasta performanta contribuind si desfiintarea fondului sau de pensii, anunta Reuters.

Compania a comunicat ca profitul net din primul trimestru a ajuns la 217 miliarde ruble (8,7 miliarde dolari), comparativ cu cele 191 miliarde ruble, obtinute in aceeasi perioada a anului precedent.

Veniturile, calculate potrivit standardelor internationale de raportare financiara IFRS, au cunoscut o crestere in primul trimestru la 612 miliarde ruble (24,47 miliarde dolari), de la 586 miliarde ruble, in primele trei luni ale lui 2006.

Analistii prevedeau ca atat veniturile, cat si profitul net vor scadea, pe fondul vanzarilor reduse, determinate de temperaturile neobisnuit de mari din ultima iarna, insa Gazprom a explicat ca au existat alti factori cu un impact major asupra rezultatelor.

"Revizuirea contabila a fondului non-guvernamental de pensii Gazfund are un impact semnificativ asupra rezultatelor financiare ale grupului din primul trimestru", a mai comunicat Gazprom.

Compania a transmis ca deconsolidarea Gazfund a majorat profitul net al companiei cu 44,69 miliarde ruble, insa nu a oferit prea multe explicatii.

De asemenea, deconsolidarea a redus aproape la jumatate datoriile nete, pana la 468 miliarde ruble (18,71 miliarde dolari) in primul trimestru din 2007, fata de 808 miliarde ruble, cat inregistra la 31 decembrie 2006.

"Aceasta diminuare poate fi explicata de afluxul de lichiditate in conturile bancare ale grupului, in special datorita plasamentelor temporare de fonduri in banca Gazprom (ZAO), efectuata de partile terte", a mai transmis Gazprom.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 de miliarde de dolari.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...