Ucraina: Rusia nu are volumul de gaze promis

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 15:44
1368 citiri
Ucraina: Rusia nu are volumul de gaze promis

Comportamentul Rusiei privind situatia alimentarii cu gaze a Ucrainei si tranzitul catre Europa sugereaza ca aceasta nu are volumul de gaze pe care l-a promis, considera reprezentantul presedintelui ucrainean cu privire la securitatea energetica internationala, relateaza ForUm in pagina electronica. Reprezentantul presedintelui ucrainean cu privire la securitatea energetica internationala, Bogdan Sokolovski, a subliniat ca Gazprom nu doreste sa semneze contracte de alimentare si tranzit de gaze, fara o explicatie rezonabila, pierzand zilnic intre 120 si 150 de milioane de dolari.


Potrivit lui Sokolovski, "nu exista nici o logica in comportamentul Rusiei, iar intrebarea care se ridica este ca poate nu au suficiente gaze si le este rusine sa spuna lumii intregi acest lucru".


"Eu am ajuns la concluzia ca nu au cantitatea necesara de gaze pe care au promis-o. Daca voi primi un raspuns la intrebarea de ce Rusia este de acord sa piarda bani, intre 120 si 150 de milioane de dolari zilnic, atunci voi renunta la aceste indoieli", a spus Sokolovski.