THE INDEPENDENT: Gazoductul de 6,3 miliarde de dolari ocoleste Rusia

Marti, 18 Septembrie 2007, ora 13:36
831 citiri

THE INDEPENDENT (Marea Britanie), 16 septembrie 2007 - Ministrul britanic al energiei Malcolm Wicks se afla in regiunea caspica saptamana aceasta pentru a face lobby in favoarea unui gazoduct ce va aproviziona Europa direct cu gaz - si va ocoli Rusia.

In regiunea caspica si in Asia Centrala Asia se presupune ca s-ar gasi 4% din rezervele de petrol din lume si 5 la suta din rezervele mondiale de gaze. Wicks se va intalni cu omologii sai din Turcia, Turkmenistan si Azerbaidjan.

Nabucco este gazoductul in valoare de 6,3 miliarde de dolari care va transporta gaze naturale din Turcia in Austria, via Bulgaria, Romania si Ungaria. Dar gigantul rus Gazprom a propus propria sa conducta, South Stream, pe sub Marea Neagra, spre Europa, ce ar putea fi gata mai devreme de 2012, data tinta pentru Nabucco.

Europa depinde de Rusia pentru un sfert din necesarul sau de gaze.

Ultima vizita a unui ministru britanic in Turkmenistan a avut loc in 1998.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.