South Stream, in atentia forumului economic din Rusia

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 11:46
1153 citiri
South Stream, in atentia forumului economic din Rusia

Gazoductul South Stream va fi una din principalele teme de discutie la Forumul Economic International, care are loc joi si vineri la Sankt Petersburg, in Rusia, relateaza RRA citat de RADOR.

Forumul Economic International de la Sankt-Petersburg, desfasurat anual sub patronajul presedintiei ruse, a inceput joi cu dezbateri consacrate relatiilor Rusiei cu UE si Statele Unite si includerii Rusiei in Organizatia Mondiala a Comertului, proces care treneaza de 17 ani, fapt criticat in termeni duri de mediul de afaceri rus.

Forumul urma sa fie deschis oficial vineri de presedintele Dimitri Medvedev, al carui discurs urmeaza sa fie consacrat situatiei economiei ruse si mondiale.

El se va intalni apoi cu presedintii mai multor mari banci si companii internationale, inclusiv in domeniul energiei, dupa sesiunea consacrata viitorului pietei gazelor.

Gazoductul South Stream va fi, astfel, unul din subiectele convorbirilor presedintelui rus cu Borut Pahor, premierul Sloveniei, care a participat la proiect si Gjorge Ivanov, presedintele Macedoniei, care este interesata sa adere la South Stream.

De altfel, joi, seful Gazprom Aleksei Miller l-a informat pe liderul macedonean ca societatea rusa va face un studiu de fezabilitate privind posibila construire a unei ramificatii a South Stream in directia acestei tari.

Aderarea Frantei la acelasi proiect, prin cedarea de catre Gazprom si compania italiana ENI a cate 10% din actiunile South Stream in favoarea EDF, ramane principala miza de vineri, cand la forum este asteptat si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#aderare, #energie, #south, #stream , #stiri Gazprom