Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusii de la Gazprom imprumuta operatorul TurkStream cu 2,14 miliarde de euro, pentru a se asigura ca proiectul merge inainte

Rusii de la Gazprom imprumuta operatorul TurkStream cu 2,14 miliarde de euro, pentru a se asigura ca proiectul merge inainte


Grupul rus Gazprom a anuntat luni ca va acorda un credit de pana la 2,14 miliarde euro subsidiarei sale South Stream Transport B.V., care construieste conducta destinata sa faca legatura intre Rusia si Turcia via Marea Neagra, transmite Reuters.

Gazprom a precizat ca imprumutul va fi utilizat pentru refacerea capitalului de lucru si va avea o rata anuala a dobanzii de 3,98%. Imprumutul ajunge la maturitate in data de 30 decembrie 2023.

South Stream Transport B.V. este o societate cu sediul la Amsterdam, Olanda. Compania este o subsidiara a grupului Gazprom responsabila pentru supervizarea constructiei sectiunii offshore a gazoductului TurkStream din Marea Neagra.

Cu o lungime de 900 de kilometri, gazoductul TurkStream va lega Anapa de regiunea Thracia de pe coasta turceasca a Marii Negre. Una din cele doua linii ale gazoductului este destinata aprovizionarii pietei din Turcia cu gaze naturale rusesti iar cea de-a doua ar urma sa transporte gaze naturale catre tarile din sudul si sud-estul Europei. Fiecare din cele doua linii ale gazoductului TurkStream ar urma sa aiba o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an. Costul total al proiectului este estimat la 11,4 miliarde de euro.

Gazprom asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei. Grupul rus aprovizioneaza Europa cu gaze naturale prin trei rute principale: conductele din Ucraina, ruta Yamal-Europe, via Belarus si Polonia, precum si gazoductul Nord Stream, care face legatura intre Rusia si Germania, via Marea Baltica.

In 2017, Gazprom si-a majorat exporturile de gaze naturale spre Europa cu 8,1%, pana la valoarea record de 193,9 miliarde de metri cubi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1985 ori