Rompetrol se pregateste sa intre pe piata benzinariilor din Turcia

Marti, 19 Iulie 2011, ora 11:45
1647 citiri
Rompetrol se pregateste sa intre pe piata benzinariilor din Turcia

Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan, se pregateste sa intre pe piata benzinariilor din Turcia, dupa ce si-a vandut operatiunile de explorare din Ecuador, transmite CEO-ul grupului, Saduokhas Meraliyev, citat de NewsIn.

"In Turcia, cateva companii petroliere si-au retras activitatile, intrucat nu produceau toate carburant Euro 5. Astfel ca este un moment oportun sa ne orientam spre aceasta piata.

De asemenea, ne intereseaza totodata sa ne consolidam pozitia din Ucraina. Aceste doua tari vor fi cheie pentru strategia Rompetrol in perioada urmatoare", a declarat CEO-ul Rompetrol, Saduokhas Meraliyev.

Reprezentantul Grupului Rompetrol a precizat ca inca nu s-a decis la ce numar de benzinarii intentioneaza sa ajunga pe piata din Turcia, si nici daca vor fi construite de la zero sau in parteneriat.

"Pretul de constructie al unei benzinarii in Turcia este de 1-1,4 milioane dolari, fara a include si pretul terenului, care este destul de mare", adauga Saduokhas Meraliyev.

In plus, seful Grupului Rompetrol a mai spus ca societatea petroliera sarba Naftna Industrija Srbije (NIS), controlata de gigantul rusesc Gazprom, a facut o oferta Grupului Rompetrol pentru preluarea tuturor benzinariilor sale din Romania, insa Rompetrol nu este dispus sa le vanda.

#rompetrol, #benzinarii turcia, #benzinarii rompetrol , #stiri Gazprom