Profitul Gazprom Neft a scazut cu 45% in T2

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 17:11
1040 citiri
Profitul Gazprom Neft a scazut cu 45% in T2

Compania petroliera ruseasca Gazprom Neft, subsidiara a Gazprom, a anuntat ca profitul net a scazut in al doilea trimestru cu 45%, la 1,2 miliarde dolari, dupa ce preturile au scazut dramatic de la nivelul record de anul trecut, potrivit Bloomberg, informeaza NewsIn.

Profitul net a scazut la 1,2 miliarde dolari, de la nivelul de 2,2 miliarde dolari din aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Veniturile au scazut cu 48%, la 5,18 miliarde dolari.

Profitul a scazut dupa ce pretul petrolului de tip Ural, exportat de Rusia, a scazut cu 50%, la 58,41 dolari/baril in Europa de Nord-Est, potrivit datelor Bloomberg. Profitul net aproape s-a triplat in comparatie cu primul trimestru, in contextul revenirii preturilor, a anuntat compania.

"Revenirea fundamentelor sectorului este in curs de desfasurare, de aceea piata ar putea continua sa aiba o evolutie pozitiva in urmatoarele saptamani", a declarat Lev Snykov, analist in cadrul VTB Group.

"Marjele din sectorul de rafinare au fost de mare ajutor, iar la nivelul actual al pretului, rafinarea este din nou profitabila, sustinand companiile cu activitate complexa in acest sector, precum Gazprom Neft", a adaugat el.

Castigurile inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari (EBITDA) au scazut cu 53%, la 1,5 miliarde dolari.

#profit, #gazprom, #neft, #petrol, #venituri , #stiri Gazprom