Presedintele Gazprom discuta cu Boc despre South Stream

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 13:03
1265 citiri
Presedintele Gazprom discuta cu Boc despre South Stream

Presedintele Gazprom, Alexei Miller, a ajuns la Guvern pentru a avea o discutie cu premierul Emil Boc despre proiectul South Stream de transport al gazelor naturale dezvoltat de compania rusa, dupa ce a avut o discutie si cu oficialii Ministerului Economiei, transmite Mediafax.

La sediul Guvernului au ajuns ministrul Economiei, Ion Ariton, dar si fostul ministru de resort Adriean Videanu.

Videanu s-a intalnit, in iunie, la Moscova, cu reprezentanti ai Gazprom, pentru a discuta eventuale colaborari in domeniul energetic. Oficialul roman a declarat la momentul respectiv ca analiza subiectului South Stream ar urma sa aiba loc in toamna.

In luna septembrie, o delegatie rusa, condusa de seful departamentului pentru managementul proiectului South Stream, Leonid Chugunov, s-a intalnit la Bucuresti cu reprezentanti ai Ministerului Economiei, Ministerului de Externe, dar si oficiali din conducerea companiilor Romgaz, Transgaz si Conpet.

Discutiile au vizat cooperarea in sectorul energetic, in special despre perspectivele colaborarii pentru stocarea gazelor in depozite subterane si productia de energie electrica in Romania. 

La finalul discutiilor, Gazprom a anuntat ca Romania si-a confirmat interesul pentru a participa la proiectul South Stream.

Reprezentantii Gazprom si oficialii romani au convenit atunci sa organizeze "in scurt timp" o noua intalnire pentru a discuta oportunitatile de dezvoltare a cooperarii romano-ruse in domeniul energetic.

#south, #stream, #gazprom, #boc , #stiri Gazprom