Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O delegatie romana va discuta cu Gazprom

O delegatie romana va discuta cu Gazprom

O delegatie formata din ministrul economiei, Adriean Videanu, si directorii generali ai Romgaz si Transgaz vor efectua o vizita la Moscova, in perioada 20 - 21 mai, pentru continuarea discutiilor cu Gazprom pe tema gazelor naturale, a declarat, joi, la Medias, Adriean Videanu.

"Pe 20 si 21 mai voi face o vizita la Moscova, impreuna cu directorii generali ai Romgaz si Transgaz, unde vom avea intalniri cu Gazprom", a declarat ministrul economiei.

De asemenea, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a precizat ca principalele teme de discutie vor fi posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacitatilor de imagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si conditiile pentru dezvoltarea retelei de tranzit.


Reprezentantii Gazprom, Romgaz si Transgaz au discutat pe 29 octombrie 2008, la Bucuresti, despre posibila colaborare dintre gigantul rusesc si companiile romanesti pentru dezvoltarea capacitatilor de depozitare si de tranzit a gazelor pe teritoriul Romaniei si despre proiectul gazoductului South Stream.


La intalnire cu reprezentantii Gazprom, au luat parte directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, reprezentanti ai Ambasadei Federatiei Ruse in Romania, dar si ai Gazprom Export.


Delegatia rusa a fost condusa de directorul de dezvoltare strategica, Vlada Rusakova, care este si membru in Consiliul de Administratie al Gazprom.


Ministrul economiei a participart joi la Medias la aniversarea a 100 de ani a Romgaz. In aprilie 1909 a fost descoperit la Sarmasel primul zacamant de gaze pe teritoriul Romaniei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1301 ori
Citeste mai multe desprecompanii gaze proiect tranzit