Ne paste o noua criza a gazului?

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:26
1010 citiri
Ne paste o noua criza a gazului?

Compania rusa Gazprom ar putea intrerupe livrarile de gaze catre Ucraina, stat-cheie pentru aprovizionarea cu gaz a tarilor europene, in cazul in care Kievul nu va achita, pana la 8 martie, o datorie de 400 de milioane de dolari, potrivit cotidianului rus Kommersant.

Directorul financiar al companiei ruse, Andrei Kruglov, a facut o declaratie in acest sens in fata consiliului de administratie reunit cu usile inchise miercuri, conform publicatiei. "Daca nu vor fi platiti cei 400 de milioane de dolari la 7 martie, vom fi din nou nevoiti sa intrerupem livrarile de gaze catre Ucraina la 8 martie", potrivit unui participant la discutii, care l-a citat pe directorul financiar, transmite Mediafax

Rusia a intrerupt livrarile catre Ucraina la 1 ianuarie 2009, provocand o criza a gazelor care a afectat grav mai multe state europene. La 19 ianuarie s-a ajuns la un compromis, iar aprovizionarea a fost reluata. "Comitetul director (al Gazprom) a fost insarcinat sa intensifice actiunile pentru punerea in aplicare a clauzelor contractului de livrare a gazelor catre Ucraina", a precizat compania rusa miercuri seara intr-un comunicat.

#criza, #Rusia, #Ucraina, #Gazprom.livrare, #datorie , #stiri Gazprom