Investitorii francezi, dispusi sa participe la capitalul Gazprom

Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 14:43
1027 citiri
Investitorii francezi, dispusi sa participe la capitalul Gazprom

Investitorii din Franta sunt pregatiti sa "intre in capitalul" companiei ruse Gazprom, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy, la o conferinta de presa la Kremlin, potrivit AFP.

"I-am spus lui (Vladimir) Putin despre disponibilitatea anumitor companii franceze de a intra in capitalul Gazprom", a spus Sarkozy.

"Nu este un subiect tabu, nu exista limite, ci doar transparenta si reciprocitate", a mai adaugat presedintele francez.

Presedintele Nicolas Sarkozy a mai spus ca nu vor exista "bariere protectioniste din partea Frantei" privind intrarea capitalului rus in companiile franceze.

"Nu vor exista tendinte protectioniste din partea statului francez. Noi ne dorim reciprocitatea", a declarat acesta in cadrul unei conferinte de presa alaturi de omologul sau rus, Vladimir Putin.

"Este normal ca prietenii nostrii rusi sa-si doreasca sa intre in capitalul anumitor intreprinderi franceze. Acest lucru este reciproc", a spus Sarkozy.

Presedintele francez a precizat faptul ca urmeaza intalniri ale consilierilor "de nivel inalt" ai celor doi sefi de stat, "pentru a dezbate sincer toate problemele economice care implica cele doua parti".

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.