Gazprom vrea sa investeasca in Romania

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 19:09
1483 citiri
Gazprom vrea sa investeasca in Romania

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, s-a intalnit marti la Moscova cu conducerea celui mai mare producator de gaze din lume, gigantul rusesc Gazprom, care si-a reafirmat interesul de a investi in Romania si de a colabora cu societatile de stat Romgaz si Transgaz. 

"De asemenea, s-au evaluat perspectivele continuarii acordurilor cu privire la tranzitul de gaze prin Romania catre piata din sud-estul Europei.

A fost reafirmat interesul reciproc pentru deschiderea unei colaborari productive intre Gazprom si companiile romanesti Romgaz si Transgaz pe terte piete in domeniul explorarii, exploatarii si transportului de gaze, tinand seama de experienta si profesionalismul specialistilor in domeniul gazeifer din Romania", se arata intr-un comunicat emis marti de minister si preluat de NewsIn.

De asemenea, in cadrul discutiilor dintre Ion Ariton si presedintele Gazprom, Aleksei Miller, si vicepresedintele Alexander Medvedev, s-a apreciat buna colaborare dintre companiile romanesti in domeniu si compania Gazprom, fiind exprimat interesul reciproc pentru o relatie contractuala stabila si de incredere, precum si pentru realizarea unor proiecte in parteneriat in sectorul energetic romanesc.

"In acest sens, presedintele Aleksei Miller a anuntat disponibilitatea companiei pe care o conduce de a raspunde pozitiv solicitarilor partii romane pentru stabilirea unor relatii contractuale directe pentru furnizarea de gaz catre Romania, precizand ca domeniu prioritar asigurarea consumului de gaze pentru productia de energie electrica.

Cu acelasi prilej, Aleksei Miller a exprimat interesul Gazprom pentru investitii in centrale electrice din Romania", mai informeaza comunicatul. Totodata, cele doua parti au trecut in revista si alte oportunitati investitionale in Romania.

In acest sens, conducerea Gazprom si-a exprimat interesul pentru realizarea de investitii in sectorul depozitarii subterane de gaze in tara noastra. In cadrul intalnirii, presedintele Gazprom a facut si o scurta informare cu privire la evolutiile in proiectul South Stream si demersurile efectuate de partea rusa in legatura cu acest proiect. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom investitii romania, # gazprom parteneriat romgaz, # ariton in rusia , #stiri Gazprom