Gazprom vrea sa incheie in 2010 un acord cu ExxonMobil

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 13:08
1045 citiri
Gazprom vrea sa incheie in 2010 un acord cu ExxonMobil

Grupul rusesc Gazprom estimeaza ca va incheia in 2010 un acord cu ExxonMobil, pentru furnizarea de gaze naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, a declarat luni vicepresedintele grupului, Aleksandr Ananenkov, citat de Reuters si preluat de NewsIn.

Ananenkov a explicat ca avansul industrial puternic din Extremul Orient al Rusiei va avea nevoie de gaze naturale produse de consortiul condus de grupul american.

"Cred ca vom ajunge la un acord in 2010", a afirmat vicepresedintele Gazprom, cu ocazia inaugurarii, de catre premierul rus Vladimir Putin, a unui noi terminal petrolier pe coasta Pacificului.

ExxonMobil a anuntat deja ca analizeaza mai multe optiuni pentru comercializarea gazelor naturale produse in cadrul proiectului Sahalin-1, un consortiu ce cuprinde grupul Rosneft, companiile japoneze Itochu si Marubeni si grupul indian ONGC.

Ananenkov a precizat ca Gazprom vrea sa cumpere, in a doua faza a proiectului Sahalin-1, pana la 8 miliarde metri cubi pe an.

De asemenea, el a anuntat ca grupul va majora estimarile privind volumul rezervelor din cadrul zacamantului Kirinski, ce face parte din proiectul Sahalin-3, la 100 miliarde metri cubi, de la nivelul actual de 75,4 miliarde metri cubi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, # acord, # exxonmobil , #stiri Gazprom