Gazprom va incheia cu China un nou acord de furnizare de gaze

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 14:44
965 citiri
Gazprom va incheia cu China un nou acord de furnizare de gaze

Concernul rus Gazprom si cel mai mare grup petrolier chinez, China National Petroleum Corporation (CNPC), vor semna in octombrie un nou acord de cooperare ce vizeaza furnizarea de gaze naturale, a spus, luni, patronul gigantului rus, Alexei Miller, citat de agentiile ruse, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"Am prevazut semnarea unui acord la nivel de companii", a precizat Miller, in timpul ceremoniei de lansare a constructiei unui gazoduct intre orasele Djoubga din sudul Rusiei si Soci, pe tarmul Marii Negre.

Acordul ar urma sa fie semnat luna viitoare in timpul vizitei unei delegatii rusesti la Beijing. "Documentul va fi similar unor acorduri deja semnate, este unul de cooperare strategica cu CNPC si vizeaza livrarile de gaze", a adaugat Miller.

Cele doua grupuri au semnat acorduri in 2006 in domeniul gazelor, ce prevad construirea in termen de cinci ani a doua gazoducte importante ce vor permite, odata finalizate, livrarea a pana la 80 miliarde metri cubi de gaze pe an catre China.

Rusia, care se confrunta in prezent cu o scadere neta a consumului de gaz in Europa, cauta sa-si extinda pietele din Asia si Pacific, unde cererea este in crestere. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord, # gaze, # China, # Rusia, # Gazprom , #stiri Gazprom