Gazprom: Ucraina datoreaza Rusiei 2 miliarde de dolari pentru gaze

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 18:42
1158 citiri
Gazprom: Ucraina datoreaza Rusiei 2 miliarde de dolari pentru gaze

Ucraina datoreaza Rusiei circa 2 miliarde de dolari pentru livrarile de gaze si nu exista inca un plan de rezolvare a problemei, a declarat directorul general al Gazprom, Alexei Miller.

Miller a precizat ca discuta cu reprezentantii companiei nationale de energie fin Ucraina Naftogaz pentru gasirea unei solutii, transmite RIA Novosti.

"Cautam variante pentru rezolvarea problemei, avem negocieri, dar deocamdata nu am ajuns la un acord", a spus Miller jurnalistilor.

Comentariile sale au avut loc dupa ce Naftogaz a anuntat marti ca a incheiat un acord cu Gazprom pentru amanarea platilor pentru livrarile de gaze din timpul iernii pana in primavara.

Directorul Naftogaz, Ievhen Bakulin, a spus ca acordul prevede amanarea platilor pentru gazele importate in ultimul trimestru al anului.

Oficialii ucraineni au anuntat ca cele doua parti au ajuns la un compromis referitor la un nou program de plati, dar nu au dat detalii.

Pe de alta parte, oficialii rusi au spus ca a fost analizata amanarea platilor.

Negocierile dintre Moscova si Kiev au loc pe fondul tulburarilor politice din Ucraina. Mii de oameni participa la demonstratii in capitala, cerand demisia presedintelui Viktor Ianukovici si a guvernului, in urma esecului de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeana.

Gazprom a reclamat in octombrie faptul ca Ucraina ii datoreaza 882 de milioane de dolari pentru gazele importate si a avertizat ca ar putea sa ii ceara ca in viitor sa plateasca in avans.

Ucraina a amenintat initial ca nu va mai cumpara gaze pana la sfarsitul anului, dar ulterior a dat inapoi.

Conflictele legate de gaze dintre cele doua tari au afectat in trecut livrarile catre Europa, cel mai serios in ianuarie 2006 si ianuarie 2009, cand au fost oprite total.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Gazprom datorie Rusia, #Gazprom gaze Rusia Ucraina , #stiri Gazprom