Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom spera sa semneze pana in mai un contract de exploatare a gazului din Nigeria

Gazprom spera sa semneze pana in mai un contract de exploatare a gazului din Nigeria
Oficialii Gazprom au afirmat miercuri, la Abuja, ca spera sa semneze cu Nigeria pana in mai un contract de exploatare a gazului in valoare de "mai multe miliarde de dolari", relateza AFP. "Vrem sa punem pe hartie aranjamentele necesare cu partea nigeriana pana la finalul lunii mai", a spus Boris Ivanov, directorul Gazprom Olanda.


Investitia "se va ridica cu siguranta la mai multe miliarde de dolari", a mai spus Ivanov intr-o conferinta despre petrol si gaze de la Abuja."Discutiile sunt in curs (...) si nu a fost semnat inca niciun protocol", a confirmat ministrul nigerian al energiei si gazului, Olatunde Emmanuel Odusina, in cadrul aceleiasi conferinte.Nigeria a confirmat la sfarsitul lunii ianuarie ca se afla in negocieri cu Gazprom pentru exploatarea vastelor rezerve de gaz a celei cea de-a saptea tari din lume din punct de vedere al rezervelor gazeifere.Ivanov a mai spus, miercuri, ca Gazprom spera sa exploateze in Nigeria nu numai gaze naturale, ci si petrol."Dorim sa ajutam guvernul sa-si realizeze planul ambitios, care prevede o productie (de energie electrica n.r.) de 6.000 MW pana in 2009. Drept urmare, vom produce gaz pentru sectorul energiei electrice, dar si pentru export", a detaliat Ivanov.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 833 ori