Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom se teme de influenta SUA

Gazprom se teme de influenta SUA

Exportatorul rus de gaze naturale Gazprom se teme ca va pierde o parte din piete din cauza cresterii neasteptate a productiei in SUA, favorizata de noi noi tehnici de extractie, potrivit publicatiei Kommersant, prelata de Reuters.

Gazprom subliniaza, intr-un document care va fi prezentat consiliului de administratie, reducerea vanzarilor de gaze, in special in Europa.

"Situatia este agravata de ceea ce se poate numi o revolutie in extragerea gazelor naturale din surse netraditionale in SUA. Daca in urma cu cativa ani nimeni nu miza pe o crestere rapida a productiei in SUA, in prezent toate companiile evidentiaza perspectiva productiei de gaze din sisturi bituminoase, ceea ce ar putea modifica fundamental piata mondiala", potrivit documentului.

Gazele naturale continute de sisturile bituminoase sunt dificil de extras, insa au un potential imens, noteaza AFP.

Surplusul de gaze din SUA este deja orientat spre pietele din Uniunea Europeana, arata documentul.

Productia de gaze a Rusiei a scazut cu 13% in 2009, comparativ cu anul precedent, influentata de reducerea cererii in Europa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori
Citeste mai multe despregaze gazprom naturale productie sua