Gazprom se asteapta ca gazoductul TurkStream sa devina operational la finele acestui an

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 10:01
1345 citiri
Gazprom se asteapta ca gazoductul TurkStream sa devina operational la finele acestui an
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul rus Gazprom se asteapta sa livreze primele cantitati de gaze naturale prin conducta TurkStream in ultima parte a lunii decembrie 2019, a declarat marti vicepresedintele Gazprom, Oleg Aksyutin, transmite Itar Tass.

Conducta TurkStream, construita in prezent intre Rusia si Turcia via Marea Neagra, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina in livrarile sale de gaze naturale spre Europa.

"Cu privire la TurkStream, ne asteptam ca livrarea de gaze naturale sa inceapa pana la 31 decembrie. Este clar ca portiunea offshore este gata. Portiunea onshore este gata in proportie de 100% pe partea rusa si in proportie de aproximativ 73,5% pe partea turca. Estimam ca in noiembrie vom fi gata in totalitate astfel ca livrarile vor putea incepe in ultima parte a lunii decembrie", a spus Aksyutin la o conferinta de presa organizata la Sankt Petersburg.

Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piata locala din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similara, ar urma sa fie destinata aprovizionarii clientilor din Europa de Sud-Est.

Grupul rus Gazprom trebuie sa aleaga una din cele doua posibile rute pentru cea de-a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Pana acum, gigantul rus nu a anuntat in mod oficial daca a selectat vreuna dintre cele doua rute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Gazprom TurkStream , #stiri Gazprom