Gazprom reduce investitiile la 21 miliarde $

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 13:41
1343 citiri
Gazprom reduce investitiile la 21 miliarde $

Programul de investitii al monopolului rusesc al gazelor naturale Gazprom pentru 2010 ar putea fi redus la 21 miliarde dolari, de la 25 miliarde dolari, a spus unul din oficialii companiei, scrie Newsin.

Analistii urmaresc atent costurile celei mai mari companii de gaze naturale din lume si au criticat Gazprom pentru cheltuielile exagerate.

Directorul executiv adjunct al Gazprom, Alexander Ananenkov, a spus in cadrul unei intalniri cu premierul Vladimir Putin ca investitiile vor trebui reduse la 645 miliarde ruble (21 miliarde dolari), din cauza unor investitii pentru dezvoltarea capacitatii de transport.

Putin a spus recent ca Gazprom va taia investitiile pentru 2009 la 775 miliarde ruble (25 miliarde dolari), fata de 920 miliarde ruble, cat fusese anuntat initial.

Grupul va avea nevoie de noi conducte pentru implementarea proiectelor sale, inclusiv Nord Stream.

Gazprom s-a imprumutat cu 11 miliarde dolari in primul semestru din 2009, din care peste 4,5 miliarde au venit de la banca Sberbank.

Grupul a colectat recent capital in valoare de 1,3 miliarde dolari si 850 milioane euro, printr-o emisiune de obligatiuni suprasubscrisa, in contextul in care apetitul pentru risc al investitorilor a dus la o reducere semnificativa a randamentelor.

Analistii sustin ca afacerea Gazprom beneficiaza de cresterea apetitului investitorilor occidentali pentru riscurile din pietele emergente si de lipsa creditorilor rusi din piata.

Gazprom, ce are datorii estimate la peste 40 miliarde dolari, a efectuat peste 20 emisiuni de obligatiuni.

Ultima emisiune de eurobonduri a avut loc in aprilie, cand a plasat obligatiuni pe zece ani, in valoare de 2,25 miliarde dolari, la un randament de 9,25%.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#investitii, #datorii, #gazprom, #gaze naturale, #obligatiuni , #stiri Gazprom