Gazprom inca analizeaza informatiile furnizate de Romgaz

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:54
1447 citiri
Gazprom inca analizeaza informatiile furnizate de Romgaz

Gigantul rusesc Gazprom, cel mai mare producator de gaze naturale din lume, a informat producatorul de gaze din Romania, Romgaz, printr-o scrisoare in 6 mai, ca grupul de specialisti rusi inca mai analizeaza informatiile tehnice furnizate de Romgaz in martie legate de depozitele de gaze naturale, informeaza NewsIn.

De asemenea, in ceea ce priveste data urmatoarei intalniri dintre cele doua parti, precum si locul de desfasurare, acestea "vor putea fi stabilite doar dupa ce Gazprom finalizeaza procesul de analiza", potrivit datelor transmise de Ministerul roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), la solicitarea NewsIn.

Referitor la colaborarea dintre Gazprom si Romgaz, ministrul Adriean Videanu spunea la 19 februarie ca aceasta vizeaza alte zece depozite de inmagazinare a gazelor naturale, in afara de proiectul celui de la Roman-Margineni. 

Potrivit lui Videanu, aceste depozite ar avea o capacitate cumulata intre 2-6 miliarde metri cubi gaze.

Totodata, nu fac obiectul colaborarii cu rusii acele depozite care deja se afla in exploatare.

Ministrul a mai spus atunci ca Gazprom este interesata sa colaboreze cu Romgaz in privinta exploatarii unor zacaminte de gaze in afara Romaniei, in tari precum Rusia, Turkmeninstan, Azerbaidjan sau Irak.

Totodata, Adriean Videanu a mai spus ca Gazprom a raspuns pozitiv la invitatia de a realiza proiecte de productie de energie electrica pe baza de gaze.

Principalele teme ce sunt dezbatute de partea rusa si cea romana in ultimul an vizeaza trei teme majore, si anume posibilitatea importului direct de gaze din Rusia, dezvoltarea capacitatilor de inmagazinare pe teritoriul Romaniei, precum si conditiile pentru dezvoltarea retelei de tranzit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, #romgaz, #romania, #colaborare , #stiri Gazprom