Gazprom ar putea acorda compensatii Poloniei, prin furnizari suplimentare de gaz

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 10:55
1015 citiri
Gazprom ar putea acorda compensatii Poloniei, prin furnizari suplimentare de gaz

Gazprom, monopolul rus de export de gaze naturale, este dispus sa negocieze o majorare a cantitatii de hidrocarburi furnizate Poloniei, ca sa compenseze gazul ce nu a fost livrat din cauza disputei ruso-ucrainene de luna trecuta, a anuntat joi compania poloneza PGNiG, potrivit Reuters.

"Am primit o scrisoare de la Gazprom care mentioneaza ca exista o posibilitate de suplimentare a livrarilor cu respectarea anumitor conditii", a declarat purtatoarea de cuvant a PNGiG, Joanna Zakrzewska.

Reprezentanta companiei poloneze nu a precizat care sunt conditiile.

Agentia publica de stiri PAP a citat oficiali din ministerul economiei care au spus ca Gazprom a cerut sa semneze o anexa la un acord interguvernamental pe termen lung intre Rusia si Polonia, cu privire la importurile de gaz prin conducta Iamal.

Polonia a primit doar 76% din gazele naturale contractate din Rusia din 26 ianuarie, cand livrarile prin intermediul companiei intermediare RosUkrEnergo au fost sistate integral.

Polonia importa circa doua treimi din cei 13 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe care ii foloseste anual, iar Rusia este principalul sau furnizor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazprom, # compensatii, # polonia, # furnizari gaz , #stiri Gazprom