Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom a depasit Microsoft, ca valoare de piata

Gazprom a depasit Microsoft, ca valoare de piata

OAO Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, a depasit ca valoare de piata Microsoft, in urma scaderii cu 11 procente a valorii actiunilor companiei americaneGazprom trece astfel pe locul trei in lume, in topul celor mai mari companii ca valoare, informeaza Bloomberg.

OAO Gazprom, grupul controlat de statul rus, a fost listat la inceputul anului in curs si la Bursa din Moscova, dupa listarea traditionala a companiei la Bursa din St. Petersburg.

Actiunile companiei americane de software au inregistrat vineri o cadere de 11 procente, aceasta fiind cea mai mare scadere a valorii actiunilor Microsoft din ultimii sase ani, valoarea unei actiuni fiind de 24,15 dolari la Nasdaq.

Valoarea Microsoft a ajuns astfel la 246 miliarde dolari, in timp ce valoarea Gazprom este de 270 miliarde dolari, dupa ce valoarea actiunilor companiei energetice ruse a avansat cu 2,3 procente, pentru a se cifra la valoarea record de 11,32 dolari pe actiune, vineri la Moscova.

Indicii bursieri rusesti au crescut de mai mult de doua ori anul trecut, datorita majorarii preturilor energiei, acest an marcand al optulea an de crestere economica accelerata a Gazprom, cea mai mare companie mondial de gaze naturale ca productie si ca rezerve.

Dupa ce anul trecut guvernul de la Moscova a eliminat prevederea normativa care impiedica investitorii straini sa detina direct actiuni obisnuite la Gazprom, ci doar participatii indirecte prin intermediul obligatiunilor ADR convertibile in actiuni, capitalizarea de piata a grupului rus a crescut constant.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 671 ori