Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom, 8,8 miliarde de dolari de pe urma scumpirii gazelor

Gazprom, 8,8 miliarde de dolari de pe urma scumpirii gazelor
Monopolul rusesc de gaze naturale Gazprom a declarat joi ca a a obtinut in 2006 venituri suplimentare de aproximativ 8,8 miliarde dolari datorita cresterii preturilor la gaze naturale exportate in Europa, relateaza RIA Novosti.

"Cresterea venitului net datorat vanzarilor de gaze naturale in Europa a reprezentat 37% din total, sau 8,8 miliarde dolari, aceasta crestere fiind atribuita majorarii mediei preturilor si a cantitatii exportate", a declarat seful departamentului Gazprom pentru finante si economie, Andrei Karagulov.

Veniturile obtinute din vanzari de gaze naturale catre statele ex-sovietice a cunoscut o crestere de 93%, sau de aproximativ 4 miliarde dolari in 2006.

Gazprom a anuntat la sfarsitul lunii decembrie 2006 ca se asteapta ca pana in 2008 sa modifice toate preturile practicate pentru statele ex-sovietice.

Karagulov a mai adaugat ca datoria neta a companiei a scazut in 2006 cu 6,3% pana la 23,4 miliarde dolari.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 de miliarde de dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 721 ori