Gazele importate prin Wintershall, mai ieftine cu 13 dolari/mia mc

Joi, 17 Iunie 2010, ora 14:47
1091 citiri
Gazele importate prin Wintershall, mai ieftine cu 13 dolari/mia mc

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca a renegociat cu furnizorul de gaze Wintershall pretul platit de Romania pentru gazele importate, iar rezultatul a fost o scadere de 13 dolari/mia de metri cubi, de la 365 dolari/mia mc, precizeaza NewsIn.

"Am adresat rugamintea presedintelui Miller (presedintele Gazprom - n.r.) sa ne sprijine in reducerea pretului la importul de gaze. (...)

Exista disponibilitatea in acest punct de vedere, inclusiv in aceasta perioada am redus cu 13 dolari pretul negociat initial cu Wintershal, ceea ce ma face increzator in reducerea treptata a pretului cu care Romania importa gazele", a declarat Adriean Videanu.

Pretul negociat initial pentru impotul de gaze era de 365 dolari pe mia de metri cubi.

De asemenea, Videanu a precizat ca Romania ar putea importa direct gaze de la Gazprom, dupa ce vor expira contractele cu intermediarii.

"In 2012 exista disponibilitatea sa avem o relatie directa cu Gazprom la importul de gaze, acest lucru va fi determinat si de modul in care vom reusi sa colaboram pana atunci", a conchis Videanu.

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, s-a intalnit miercuri la Moscova cu presedintele Gazprom, Alexei Miller. Din delegatia condusa de ministrul Videanu au facut parte si reprezentanti ai companiilor Romgaz si Transgaz.

#gaze, #import, #videanu , #stiri Gazprom