Fitch confirma ratingul Gazprom

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 09:03
1973 citiri
Fitch confirma ratingul Gazprom

Fitch Ratings a confirmat marti ratingul 'BBB' al Gazprom pentru credite pe termen lung in valuta si moneda locala, dupa rascumpararea participatiei detinute de Eni in Gazprom Neft, arata un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Perspectiva privind creditele pe termen lung este negativa. Analistii Fitch considera ca Gazprom va avea acces la finantare in conditii favorbile, in ciuda unui mediu financiar dificil.

Gazprom a semnat marti un acord de 4,2 miliarde dolari pentru cumpararea detinerii companiei italiene Eni in Gazprom Neft si a amanat pentru aprilie rascumpararea unor active energetice rusesti, detinute de companiile italiene.

Eni, cel mai mare cumparator occidental de gaz rusesc, a cumparat o participatie de 20% in Gazprom Neft si unele active din domeniul gazelor, de la compania peroliera Yukos, in aprilie 2007.

Gazprom avea o optiune de cumparare pentru detinerea de 20% a Eni in Gazprom Neft. Aceasta ar fi expirat in aprilie 2009.

Persoane apropiate situatiei au declarat in martie pentru Reuters ca Gazprom cere ajutor din partea bancilor pentru rascumpararea detinerii, acesta fiind primul sprijin de refinantare acordat de Kremlin, de cand a suspendat in februarie ajutoarele directe acordate pentru salvarea industriei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, #gazprom, #eni, #miliarde, #acord , #stiri Gazprom