Criza din Ucraina nu a afectat operatiunile Gazprom spre Europa

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 16:28
2579 citiri
Criza din Ucraina nu a afectat operatiunile Gazprom spre Europa

Operatiunile Gazprom din Belarus si Ucraina nu au fost afectate de criza politica din Ucraina, a declarat, miercuri, directorul financiar de la Gazprom, Andrei Kruglov, care a adaugat ca nu exista probleme cu tranzitul gazelor naturale rusesti spre Europa, transmite Reuters.

"Situatia din Ucraina nu ne-a afectat afacerile din Ucraina sau din Belarus. Nu vedem niciun fel de probleme cu tranzitul gazelor in acest moment si speram ca nici nu vom vedea", a declarat Kruglov, intr-o conferinta de presa organizata la Minsk.

De asemenea, Kruglov a spus ca planurile financiare ale Gazprom pentru 2014 au ramas nemodificate, in pofida crizei din Ucraina.

In luna decembrie a anului trecut, consiliul director al grupului rus Gazprom a aprobat programul de investitii pentru 2014. Acest program prevede investitii de 806 miliarde ruble (25 de miliarde de dolari), mai mici fata de cele 1.030 miliarde de ruble alocate in acest sens in 2013.

Cheltuielile de capital pentru 2014 sunt estimate la 701,11 miliarde ruble, la care se adauga investitii financiare pe termen lung in valoare de 104,89 miliarde ruble.

Veniturile totale din operatiuni si activitatea de investitii ar urma sa se ridice anul viitor la 5.552 miliarde ruble, in timp ce cheltuieile se vor ridica la 5.651 miliarde de ruble, iar imprumuturile la 90 de miliarde de ruble, rezultand un surplus net de 500 de milioane de ruble.

Gazprom asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus si Turcia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#operatiuni Gazprom Europa, #gaze naturale gazprom, #criza Ucraina , #stiri Gazprom