Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza din Ucraina nu a afectat operatiunile Gazprom spre Europa

Criza din Ucraina nu a afectat operatiunile Gazprom spre Europa


Operatiunile Gazprom din Belarus si Ucraina nu au fost afectate de criza politica din Ucraina, a declarat, miercuri, directorul financiar de la Gazprom, Andrei Kruglov, care a adaugat ca nu exista probleme cu tranzitul gazelor naturale rusesti spre Europa, transmite Reuters.

"Situatia din Ucraina nu ne-a afectat afacerile din Ucraina sau din Belarus. Nu vedem niciun fel de probleme cu tranzitul gazelor in acest moment si speram ca nici nu vom vedea", a declarat Kruglov, intr-o conferinta de presa organizata la Minsk.

De asemenea, Kruglov a spus ca planurile financiare ale Gazprom pentru 2014 au ramas nemodificate, in pofida crizei din Ucraina.

In luna decembrie a anului trecut, consiliul director al grupului rus Gazprom a aprobat programul de investitii pentru 2014. Acest program prevede investitii de 806 miliarde ruble (25 de miliarde de dolari), mai mici fata de cele 1.030 miliarde de ruble alocate in acest sens in 2013.

Cheltuielile de capital pentru 2014 sunt estimate la 701,11 miliarde ruble, la care se adauga investitii financiare pe termen lung in valoare de 104,89 miliarde ruble.

Veniturile totale din operatiuni si activitatea de investitii ar urma sa se ridice anul viitor la 5.552 miliarde ruble, in timp ce cheltuieile se vor ridica la 5.651 miliarde de ruble, iar imprumuturile la 90 de miliarde de ruble, rezultand un surplus net de 500 de milioane de ruble.

Gazprom asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina.

Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus si Turcia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2366 ori