Compania petroliera sarba NIS vrea sa se extinda in Romania

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 15:57
2167 citiri
Compania petroliera sarba NIS vrea sa se extinda in Romania

Compania petroliera sarba NIS, controlata de grupul rus Gazprom, a anuntat vineri ca vrea sa se extinda in Romania, Bulgaria, Ungaria si Bosnia si a infiintat subsidiare in aceste tari, transmite Mediafax.

Gazprom Neft, divizia petroliera a gigantului Gazprom, a platit in 2009 400 milioane euro pentru 51% din actiunile NIS si si-a urcat participatia la 56,15% in luna martie a acestui an, pentru alte 40,3 milioane euro.

NIS a inregistrat un profit net de 21,4 milioane euro in prima jumatate a acestui an, fata de o pierdere de 9,6 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a aratat ca vrea sa-si tripleze productia de petrol si sa-si dubleze vanzarile pana in 2020, pentru a deveni liderul regional al pietei.

"Inregistrarea subsidiarelor in Romania, Bulgaria, Ungaria si Bosnia este un pas al NIS catre realizarea strategiei de dezvoltare a afacerilor din regiunea Balcanica si prima faza a intrarii active pe aceste piete", se arata intr-un comunicat transmis vineri de NIS.

NIS si compania East West Petroleum Corporation, cu sediul in Canada, au semnat in luna mai un acord pentru dezvoltarea a patru blocuri de explorare de petrol si gaze in Romania.

Anterior, NIS anuntase ca vrea sa investeasca 740 milioane de dolari in 2012 pentru modernizarea a doua rafinarii, pentru a aduce calitatea carburantilor produsi la standardele Uniunii Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#companie petroliera nis, #petrol, #gazprom, #productie petrol, #nis, #investitii petrol , #stiri Gazprom