CE: Belarus vrea sa includa Europa in problemele sale

Joi, 24 Iunie 2010, ora 01:15
1089 citiri
CE: Belarus vrea sa includa Europa in problemele sale

Comisia Europeana a criticat dur miercuri Belarusul, pentru reducerea livrarii de gaz catre Lituania, ignorand avertismentele de a nu implica tarile membre UE in diferendul bilateral cu Rusia, relateaza DPA, citat de Newsin. 

Comisarul european al energiei, Gunther Oettinger, a anuntat ca Lituania a inregistra o scadere cu 40% a gazului rusesc furnizat via Belarus, o tara care se bazeaza in totalitate pe livrarile din Rusia.

"Daca este o problema pentru Lituania (...) nu este numai o problema pentru un stat membru, este un atac la adresa intregii Uniuni Europene", a spus Oettinger in cursul unei conferinte de presa comune cu ministrul ucrainean al energiei, Iuri Boikov.

"Cred ca Guvernul din Belarus vrea sa includa Europa in problemele sale, dar nu cred ca este in regula", a subliniat comisarul. Miercuri seara, Belarusul a anuntat ca a platit datoria catre Gazprom.

Prim vicepremierul belarus Vladimir Semasko a anuntat ca Minskul a transferat miercuri 187 de milioane de dolari in contul Gazpromului, pentru "a-si achita datoria". 

#belarus, #europa, #gaz, #rusia , #stiri Gazprom