"Autoritatile romane n-ar trebui sa se opuna participarii la South Stream"

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 15:06
935 citiri
"Autoritatile romane n-ar trebui sa se opuna participarii la South Stream"

Vicepresedintele Comisiei de industrii a Camerei Deputatilor, Cristian Boureanu a apreciat ca Romgaz si Gazprom ar trebui sa colaboreze la construirea depozitului de la Margineni-Roman, iar autoritatile romane sa nu se opuna participarii companiilor romane la proiectul South Stream, potrivit NewsIn.

Cristian Boureanu a apreciat ca vizita de miercuri la Bucuresti a lui Aleksandr Medvedev, vicepresedintele Gazprom este expresia unei relatii de normalitate dintre Romania si Rusia, in general.

Deputatul PDL considera ca relatia cu cel mai mare producator mondial de gaze ar trebui sa fie una pragmatica.

"Gazprom ramane una dintre cele mai importante companii energetice mondiale, chiar daca este adevarat ca o parte din proiectele sale au fost destul de afectate de situatia economica mondiala.

Cred ca o colaborare Romgaz - Gazprom pentru realizarea depozitului de la Roman-Margineni este in beneficiul consumatorilor romani care ar putea beneficia de o mai mare securitate in aprovizionare in timpul sezonului rece", se arata intr-un comunicat dat miercuri publicitatii de catre Boureanu.

In ceea ce priveste proiectul South Stream privind construirea unui gazoduct, Boureanu a spus ca ramane de vazut daca proiectul mai este de interes pentru Rusia dupa rezultatul alegerilor din Ucraina.

Pe de alta parte, pedelistul sustine ca autoritatile romane ar trebui sa aiba o atitudine deschisa pe marginea acestui subiect.

"Daca Gazprom va invita companiile romanesti sa participe la acest proiect si conditiile oferite vor fi avantajoase, cred ca autoritatile romane ar trebui sa nu se opuna, chiar daca este evident ca proiectul strategic pe care il sustine Romania va ramane, in continuare, gazoductul Nabucco", sustine Cristian Boureanu.

 

#autoritati, # romane, # participare, # south, # stream , #stiri Gazprom