Rusia pregateste un nou gazoduct cu dedicatie pentru Germania si Marea Britanie

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 12:14
2500 citiri
Rusia pregateste un nou gazoduct cu dedicatie pentru Germania si Marea Britanie
Foto: Gazprom

Directorii executivi ai Gazprom si BASF s-au intalnit marti pentru a discuta o posibila asociere in proiectul gazoductului Nord Stream 2, care ar urma sa transporte gaze din Rusia catre Germania.

In cadrul intalnirii de la Berlin, Alexei Miller si Kurt Bock au analizat posibilitatea ca BASF sa se alature consortiului international care urmeaza sa construiasca noua retea de transport a gazelor din Rusia catre UE, anunta agentia Sputnik.

"Intalnirea s-a axat pe dezvoltarea cooperarii intre cele doua companii. Un punct special l-a reprezentat participarea BASF in cadrul proiectului Nord Stream 2", se arata intr-un comunicat de presa al Gazprom.

Dupa blocajul inregistrat in cadrul proiectului Turkish Stream, rusii au anuntat ca au in plan o eventuala crestere a cantitatii de gaze naturale livrate in Europa prin construirea a doua noi magistrale pe culoarul nordic de transport.

Nord Stream 1 este deja operational din 2011, asigurand o cantiate de 55 miliarde de metri cubi de gaze naturale livrate din Rusia catre Germania.

Gazoductul strabate Marea Baltica intre Vyborg si Greifswald, fara a traversa teritoriile tarilor baltice sau pe cel al Poloniei.

La jumatatea lunii trecute, oficialii Gazprom au anuntat ca intentioneaza sa dubleze capacitatea de transport catre nordul Europei, in cadrul unui proiect pe care il deruleaza in comun cu E.On, Shell si OMV.

Costurile estimate pentru gazoductul Nord Stream 2 se ridica la 9,9 miliarde de euro.

Seful Gazprom, Alexei Miller, sustine ca pietele vizate sunt aceleasi ca si in cazul Nord Stream 1, care asigura inclusiv distributia de gaze naturale pentru Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gazoduct Nord Stream 2, #gazoduct Rusia Germania, #asociere BASF Gazprom , #Investitii