Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gazprom nu vrea sa piarda sudul Europei. Rusii deschid gazoductele de sub Marea Neagra

Gazprom nu vrea sa piarda sudul Europei. Rusii deschid gazoductele de sub Marea Neagra


Gazprom a incheiat un parteneriat cu doua companii europene pentru livrarea prin magistralele de sub Marea Neagra a gazului destinat pietelor din Grecia si Italia.

Conform agentiei TASS, grecii de la DEPA si italienii de la Edison sunt noii parteneri ai Gazprom in proiectul care vizeaza alimentarea cu gaze din Rusia a retelei interconectoare de gaz Poseidon dintre Turcia, Grecia si Italia.

Anuntul privind semnarea memorandumului intre cele 3 companii a fost facut miercuri, 24 februarie, de reprezentantii Gazprom, care spera astfel sa organizeze o ruta sudica pentru livrarea gazului din Rusia catre UE.

Conform intelegerii tripartite, Gazprom ar urma sa dea o mana de ajutor celor doua companii europene pentru maximizarea rezultatelor retelei interconectoare de gaze dintre Turcia, Grecia si Italia.

"Dezvoltarea capacitatilor intraeuropene de transport de gaz este un punct important in asigurarea livrarilor de gaze, inclusiv a celui din Rusia, pentru toti consumatorii din Europa", a punctat directorul Gazprom, Alexey Miller, prezent la Roma pentru semnarea contractului cu Edison.

Anuntul facut de Gazprom vine intr-un moment in care Grecia a initiat negocieri cu guvernul de la Teheran pentru livrarea de gaz natural lichefiat in terminalele din porturile sale.

Gazul iranian ar urma sa fie introdus in reteaua de transport a gazoductului Trans-Anatolian, care face legatura intre Azerbaidjan, Turcia, Grecia si Italia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4512 ori