VIDEO Restaurantul care vrea sa inlocuiasca ospatarii cu tabletele

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 12:29
1664 citiri
VIDEO Restaurantul care vrea sa inlocuiasca ospatarii cu tabletele

Applebee's intentioneaza sa utilizeze tablete in toate restaurantele din lantul sau din SUA, incepand cu anul viitor, prin care clientii vor putea sa comande, sa plateasca ce au consumat sau chiar sa se distreze cu jocuri video.

In prezent, tabletele sunt deja folosite in Europa si Asia, iar SUA urmeaza acest trend de succes. Anuntul celor de la Applebee's vine la cateva luni dupa ce si Chili's, un competitor direct, a anuntat un plan similar pentru restaurantele sale.

Totusi, Applebee's nu va folosi tabletele in intreg procesul de servire a clientilor, ci pentru a comanda aperitive sau deserturi, compania inregistrand cresteri spectaculoase ale vanzarilor dupa ce le-au testat.

La inceputul toamnei, Chili's a anuntat ca va folosi tablete in toate cele 823 de restaurante din lantul sau. Tabletele folosite zunt produse de Ziosk, au diagonala de 7 inchi.

Si clientii Chili's vor putea folosi aceste echipamente pentru distractie.

Cum pot evita chelnerii aglomeratia din restaurante: in zbor

Si, pentru ca aglomeratia dintr-un este un cosmar pentru ospatari, londonezii de la YO! Sushi au gasit o metoda care face servirea mai usoara.

Lantul de restaurante Yo! Sushi,cu specific japonez, a testat un mini elicopter care poate zbura cu pana la 40 de km/h, adica o viteza aproape sase ori mai mare decat cea cu care se deplaseaza un ospatar, pentru a face fata comenzilor si aglomeratiei.

Drona, iTray, are doua camere video care trimit imagini ospatarului, pentru a o putea controla de pe iPad. Chelnerul zburator poate actiona pe o raza de 50 de metri in jurul centrului de comanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurant terminale, #tehnologie restaurant , #Stiri Gadget