Toq, un nou smartwatch care se va gasi pe piata din acest an. FOTO

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 08:33
2351 citiri
Toq, un nou smartwatch care se va gasi pe piata din acest an. FOTO
Toq, un smartwatch Qualcomm

Smartwatch-ul Toq va fi pe piata la sfarsitul acestui an, fiind lansat de Qualcomm in editie limitata.

Tot mai multe companii au anuntat, sau chiar au lansat, smartwatch-uri, in incercarea de a aduce ceva nou pe piata terminalelor mobile, unele dintre modele fiind doar "extensii" pentru telefoane, iar altele, chiar telefoane inteligente.

Toq, al doilea ecran pentru telefon

Toq va fi, de fapt, un al doilea ecran al smartphone-ului, care are la baza tehnologia Mirasol, ceea ce va duce la un consum redus de energie.

Reincarcarea bateriei acestui smartwatch produse de Qualcomm se va face "wireless", prin tehnologia WiPower LE. De asemenea, va avea inclusa si functia Bluetooth.

Ecranul, tactil, va fi in permanenta pornit, ceea ce il va face similar cu un ceas traditional, dar durata de viata a bateriei va fi de zile intregi, conform Qualcomm, care nu a specificat, insa, clar, care este intervalul dintre reincarcari. Datorita consumului foarte redus de energie, Toq nu are nevoie de un buton de pornire/oprire.

Ce poti face cu Toq

Toq va permite utilizatorului sa faca apeluri, sa trimita mesaje text, sa administreze intalnirile din agenda fara a scoate telefonul din buzunar sau din geanta.

La lansare, Toq va fi compatibil si cu sistemul de operare Android 4.0.3. Qualcomm a precizat ca continua sa aduge noi functii acestui smartwatch prin actualizarea software-ului.

Samsung Galaxy Gear, un player important poe aceasta piata

Samsung a lansat la IFA 2013 smartwatch-ul Galaxy Gear, care poate prelua mesaje e-mail sau text, imagini, muzica, dar si convorbiri de pe smartphone.

Samsung a prezentat la IFA 2013 primul sau smartwatch

Smartwatch-ul Samsung are un ecran AMOLED, sensibil la atingere, de 1,63 inci, cu rezolutie 320 x 320 de pixeli. Camera este integrata pe catarama, cu o rezolutie de 1,9 megapixeli.

Acesta va fi suportat de Note 3 si Galaxy Note 10.1 2014, deocamdata.

Sony SmartWatch 2 - telecomanda pentru smartphone

Un alt ceas inteligent recent lansat este Sony SmartWatch 2, care, ca si Toq, este al doilea ecran de control al smartphone-ului cu Android.

Telecomanda pentru telefon, marca Sony

Si acesta este ceas multifunctional, o interfata pentru aplicatiile Android si telecomanda pentru telefon. Ecranul este un touchscreen de 1,6 inchi cu rezolutie de 220 x 176 pixeli, rezistent la apa.

SmartWatch 2 are si o baterie cu o viata mai lunga, iar reincarcarea se face printr-un micro USB standard.

Primul ceas inteligent?

GEAK Watch, primul ceas inteligent?

La lansarea sa, GEAK Watch a fost considerat ca fiind primul ceas inteligent. Chinezii de la GEAk au luat-o inaintea principalilor competitori de pe acest segment, odata cu acest model, care are Android 4.1 ce poate crea o retea wireless din jur. O alta dotare este Bluetooth 4.0 si NFC, dar si GPS si un radio FM.

Si altii sunt interesati de Smartwatch

Mai multe companii se arata interesate de smartwatch-uri, printre ele numarandu-se si Intel, Apple, care a inregistrat marca iWatch in Japonia, LG, dar si Microsoft, despre care se aude ca va lansa acest dispozitiv, cu ecran de 1,5 inch, in anul urmator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartwatch qualcomm, #smartwatch Samsung, #Intel Apple, #LG Sony , #Stiri Gadget