Top smartphone-uri cu cele mai longevive baterii

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 08:25
8285 citiri
Top smartphone-uri cu cele mai longevive baterii

Samsung Galaxy S II este alegerea cea mai buna daca esti in cautarea unui smartphone de calitate, care sa nu te lase fara baterie cand ti-e lumea mai draga, spun specialistii dupa o serie de teste dure asupra telefoanelor inteligente.

Smartphone-urile au devenit indispensabile in ziua de astazi. Ele imbina cu succes telefonul mobil cu video si music playerul, accesul la internet dar si agenda personala, printre altele. Insa toate aceste caracteristici, imposibil de imaginat in urma cu doar cativa ani, te lasa fara baterie cand ai mai mare nevoie de ea, scrie CNET.

In mod normal, bateria unui smartphone utilizat moderat ar trebui sa te tina o zi intreaga, insa nu toate dispozitivele de pe piata sunt la fel de bune. Unele, pur si simplu, raman fara curent mai devreme, in timp ce altele rezista si pentru o cursa mai lunga.

Samsung Galaxy S II, Motorola Droid Bionic, HTC Rhyme, Motorola Photon 4G si LG Enlighten sunt, insa, cateva dintre dispozitivele in care poti avea incredere maxima, cand vine vorba de durata de viata a bateriei.

Aceste telefoane au inregistrat valori impresionante atat in"Laboratoarele CNET de testare a bateriilor", cat si in viata reala, de zi cu zi.

Cum a fost testata durata de viata a bateriilor

Testarile au fost facute pe telefoane complet incarcate, al caror display a fost setat la un nivel de luminozitate de 50%, lumina de fundal setata sa se stinga dupa 10 secunde si volumul setat la 50%.

In cadrul testarilor au fost analizati parametrii unui apel telefonic, dar si optiunii de redare muzica.

Specialistii au inregistrat, astfel, durata apelului telefonic necesar pentru a epuiza complet bateria telefonului. Testul s-a repetat pana s-au gasit doua rezultate relativ asemanatoare pentru acelasi dispozitiv, care au fost considerate media de durata a vietii bateriei in cazul apelului telefonic.

Testarile pentru longevitatea bateriei in cazul in care utilizatorul asculta muzica au decurs dupa aceeasi logica.

Iata invingatorii desemnati de CNET, in ceea ce priveste durata de viata a bateriei:

Samsung Galaxy S II

La testarea Samsung Gakaxy S II, responsabilul a fost nevoit sa ramana peste program la birou in asteptarea "decesului" bateriei.

Motorola Droid Bionic

Chiar daca Motorola Droid Bionic are o sumedenie de caracteristici si aplicatii care necesita energie, el a dat rezultate surprinzatoare la testari, primind locul doi din partea echipei CNET.

HTC Rhyme

Probabil ca nu esti un fan inrait al culorii mov pentru un smartphone, insa, daca esti in cautarea unui smartphone cu o durata buna de viata pentru baterie si extra accesorii, atunci merita sa meditezi putin si asupra HTC Rhyme.

Motorola Photon 4G

Merita sa iti cumperi un Photon 4G daca iti place sa calatoresti, atat datorita posibilitatii sale de roaming, dar si pentru bateria sa care nu te lasa prea usor pana ajungi la hotel.

LG Enlighten

Dispozitivul LG Enlighten are o baterie a carei durata de viata este aproape asemanatoare cu cea a unui telefon clasic.

#top smartphone baterii, #cele mai longevive baterii, #Samsung Galaxy S II baterie , #Stiri Gadget