Tehnologii care vor schimba casa viitorului - Vor munci in locul tau (Galerie foto)

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 09:25
2308 citiri
Tehnologii care vor schimba casa viitorului - Vor munci in locul tau (Galerie foto)
Sistemul Mab

In fiecare an, studentii au ocazia de a-si etala creativitatea in cadrul unui concurs care are ca scop realizarea unor dispozitive care pot fi folosite in casa viitorului.

Proiectele castigatoare ale Electrolux Design Lab din acest an sunt robotul care face curatenie singur in locuinta, imprimanta 3D care face mancare si filtrul de aer care este integrat in perete, scrie Cnet.com.

In 2013, tema competitiei a fost "Inspiratie din viata urbana", iar participantii au fost rugati sa conceapa un produs din oricare dintre cele trei categorii: gatit, filtre de aer si curatenie fara efort.

Cine sunt castigatorii

Mab este un sistem comprehensiv de curatare a casei, care seamana cu un cuib de insecte. El gazduieste mai multi mini-roboti ce pot zbura prin casa, la comanda, pentru a cauta murdarie sau praf, pe care le indeparteaza cu apa.

Dupa ce isi termina treaba, ei se reintorc la "cuib" pentru a-si reincarca bateriile. Insa ramane de vazut cum se comporta la impactul cu oamenii sau cu obiecte si cum le poate evita.

Citeste mai multe despre Tehnologii care vor schimba casa viitorului - Vor munci in locul tau (Galerie foto) pe Ziare.com.

#casa viitorului, #tehnologii moderne casa, #roboti curatare, #tehnologii curatenie casa , #Stiri Gadget