FOTO Surprizele CES 2014. Vezi cu ce se lauda gigantii tech in prima zi a evenimentului

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 11:18
2133 citiri
FOTO Surprizele CES 2014. Vezi cu ce se lauda gigantii tech in prima zi a evenimentului

Consumer Electronics Show, cea mai mare expozitie de produse IT&C si electronice, deja o traditie, a debutat cu serie de noutati anuntate de expozanti, de la automobile inteligente si noi televizoare de inalta definitie, pana la electrocasnice inteligente si tablete.

Majoritatea producatorilor de automobile au anuntat ca lanseaza la CES 2014 noi modele care sunt echipate cu sistemul de operare Android. Acestea au o multitudine de aplicatii incluse, atat aplicatii uzuale, cat si cu functii complexe, care vor putea fi folosite prin sistemului de operare al celor de la Google.

De remarcat ca acestia au anuntat un parteneriat cu mai multi productori de automobile - General Motors, Audi, Honda si Hyundai, impreuna cu Nvidia, principalul competitor de pe segmentul de cipuri grafice, prin care sistemul de operare Android va fi instalat pe automobile.

Intel se concentreaza pe segmentul mobil

La randul lor, Intel, cel mai mare producator de chipuri, a anuntat ca se va concentra pe segmentul terminalelor mobile, mai ales ca majoritatea consumatorilor se orienteaza cartre acesta.

Directorul executiv al Intel, Brian Krzanich, a prezentat un pachet de software pentru telefoane controlate prin microfon si casca, precum si un nou computer bazat pe tehnologia Quark, Edison, incorporat intr-un dispozitiv de tip card SD, cu capabilitati wireless si suport pentru o multitudine de sisteme de operare.

Cel mai mare producator de cipuri din lume, care domina piata de chipuri pentru "tarditionalele" PC-uri, intentioneaza sa isi intareasca prezenta pe segmentul tabletelor si smartphone-urilor, care se bucura de o atentie in crestere din partea consumatorilor. Conform prognozelor companiilor de specialitate, interesul pentru calculatoarele personale este in scadere pentru al treilea an consecutiv, iar Krzanich a aratat ca Intel se va concentra pe acesta.

Krzanich a discutat la CES despre cum computingul se schimba si cum este foarte important ca securitatea sa fie inclusa in toate dispozitivele. Lumea intra intr-o epoca a computingului integrat definit nu doar de dispozitiv, ci si de integrarea tehnologiei in vietile oamenilor pentru a le oferi o noua utilitate si valoare.

CEO-ul Intel a prezentat mai multe tehnologii pe care Intel le va lansa in acest an. Spre exemplu, compania va lansa tehnologia Intel RealSense, care aduce functii intuitive dispozitivelor.

Samsung, de la televizoare UHD, la PC-uri

Samsung, unul dintre principalii jucatori de pe piata electronicelor, a prezentat la CES televizorul Curved Ultra High Definition (UHD), cu diagonala de 105 inch (aproape 270 cm) si ecran 21:9, precum si noua serie de televizoare UHD, inclusiv modelul cu diagonala de 110 inch (280 cm).

Pe langa televizoare, sud-coreenii de la Samsung au prezentat si doua noi serii de PC-uri, ATIV Book 9 si ATIV One 7 2014 Editions, cu procesoare Intel si sistem de operare Windows 8.1.

Toshiba prezinta Chromebook

La randul lor, si cei de la Toshiba au lansat noutati la CES, printre acestea fiind si televizoare LED Full HD, dar si un "laptop" cu sistem de operare Chrome, Chromebook.

Toshiba Chromebook are un ecran cu diagonala de 13,3inch HD TruBrite si rezolutie 1366 x 768, cu o multime de aplicatii instalate, cum ar fi Gmail, Calendar si Docs.

Chromebook are o grosime de 0.8 inch (2 cm) si are procesor Intel Celeron Haswell, 2 GB RAM si un SSD de 16 GB, precum si doua porturi USB 3.0, un port HDMI, Bluetooth 4.0 si conectivitate Wi-Fi dual-band 802.11 a/b/g/n.

Pretul recomandat de producator pentru acest Chromebook este de 280 de dolari (circa 930 lei).

Noi televizoare Bravia de la Sony

Si Sony prezinta cele mai noi tehnologii destinate consumatorilor, de la televizoare 4K, la camere foto pentru fiecare tip de utilizator, dar si multe alte gadgeturi care intensifica experienta de divertisment.

Ecosistemul Sony 4K include toate elementele necesare inregistrarii imaginilor, productiei si vizionarii rezultatului prin intermediul noilor televizoare de diferite diagonale, primului player media 4K ce ofera posibilitatea descarcarii de continut multimedia 4K si camerelor video 4K.

La CES, Sony a prezentat gama de televizoare BRAVIA 4K Ultra HD, in plina expansiune. Varful de gama de 85 inchi, X95, datorita functiei X-tended Dynamic Range PRO implementata, ce utilizeaza un algoritm unic de iluminare din spate, ofera imagini cu un negru profund si un alb intens care te fac sa savurezi emotia si dramatismul fiecarei scene.

De asemenea, aponezii de la Sony prezinta si doua noi tehnologii prototip, ce extind conceptul central "Play." Senzorul Head Tracker anexat castii virtuale 3D HMZ-T3W detecteaza miscarile utilizatorului si schimba perceptia de vizionarea de la stanga la dreapta sau de sus in jos. Ideal pentru gaming, Head Tracker ofera jucatorului sansa de a patrunde mai adanc in mediul de joc si ofera mai multe perspective, in functie de pozitia capului.

Al doilea prototip Sony este Tennis Sensor. Acesta poate fi anexat unei rachete de tenis pentru a analiza si inregistra miscarile utilizatorului, oferind rezultate precum viteza de lovire, numarul de rotatii ale mingiei si viteza acesteia, informatii disponibile spre consultare pe smartphone.

Pe langa acestea, Sony prezinta si alte noutati, cum ar fi foto si audio.

O noua tehnologie de control vocal pentru smartphone, dezvoltata de ZTE

ZTE a prezentat la CES 2014 o noua tehnologie de control vocal pentru smartphone-uri, aceasta urmand sa fie implementata pe seria de terminale Grand S, primul astfel de model care va fi lansat fiind Grand S II.

Dupa ce Apple a introdus functia de recunoastere a amprentei digitale pe modelul iPhone 5S, tehnologia dezvoltata de ZTE va debloca terminalul prin recunoasterea vocii proprietarului.

O noua tableta: Panasonic Toughpad FZ-M1

Dupa modelul Toughbook, cei de la Panasonic prezinta la CES si tableta Toughpad FZ-M1, care are procesor Intel si sistem de operare Windows 8.1 Pro. Noul model are mai multe configuratii, in vara anului urmand sa fie disponibile si cele cu procesor Intel Bay Trail-M.

Modelul are o capacitate de stocare SSD 128 GB (optional 256 GB) si 8 GB RAM (pentru modelul cu procesor i5vPro), coectivitate Intel Dual Band Wireless-AC7260 Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0 (Class 1), USB 3.0, slot micro SDXC, conector docking, si optional 4G LTE.

#ces 2014, #prezentari CES, #tehnologii CES, #noutati CES , #Stiri Gadget