Smartphone-urile vor putea transmite mesaje cu parfum

Luni, 16 Iunie 2014, ora 08:26
1197 citiri
Smartphone-urile vor putea transmite mesaje cu parfum
Sursa foto: TNW

In curand se va putea transmite de pe telefon nu doar fotografia unei pizza, ci si aroma acesteia, cu ajutorul unui dispozitiv inventat de un profesor de la Universitatea Harvard, scrie sambata Huffington Post.

David Edwards, profesor de inginerie la Harvard University, a realizat un dispozitiv denumit oPhone care trimite si receptioneaza fotografii si arome. Se pot amesteca si potrivi 32 de arome de baza pentru a crea peste 300.000 de mirosuri unice, potrivit portalului oPhone. Apoi, aceste mirosuri vor putea fi trimise prietenilor prin intermediul oNotes, folosind aplicatia oSnap.

Primul astfel de mesaj, trimis pe 10 iunie

La data de 10 iunie, Edwards a trimis prima aroma transatlantica folosind oPhone, de la New York la Paris, iar aroma reprezenta mirosul brut al New Yorkului.

'Mirosul este ciripitul natural al lumii, pentru ca e nevoie de doar cateva secunde pentru a primi o mireasma', a declarat Edwards pentru Fast Company. Intelegerea unei persoane care declara 'Mi-e dor de tine in New York', trimitand un mesaj cu miros, este cu adevarat interesanta si puternica.

Se poate transmite de asemenea o fotografie proprie - un selfie - insotita de un miros anume. Poate parea ciudat, si uneori chiar grosolan, dar este bine documentat faptul ca mirosul este strans legat de memorie.

Compania care a creat oPhone, Vapor Communications, afirma ca intentioneaza sa faca disponibila mesageria cu parfum pentru toti utilizatorii de telefonie mobila pentru care mirosul este important, pentru sanatate, memorie, auto-exprimare, divertisment, calatorii sau pentru comercializarea online de continut aromat.

#ophone parfum, #mesaj parfum , #Stiri Gadget