Smartphone-urile si tabletele, tentatii care le distrag studentilor atentia de la cursuri

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 11:26
1567 citiri
Smartphone-urile si tabletele, tentatii care le distrag studentilor atentia de la cursuri

In era dispozitivelor inteligente, acestea reprezinta cea mai mare tentatie pentru studenti in timpul orelor de curs, potrivit unui studiu recent al Universitatii Saarland, din vestul Germaniei, scrie miercuri agentia DPA.

In loc sa foloseasca tabletele sau smartphone-urile pentru a-si lua notite, studentii navigheaza pe internet, fiind in permanenta tentati sa verifice diverse site-uri sau alte aplicatii care nu au legatura cu informatiile de la cursul respectiv.

Cercetatorii au verificat la fiecare 30 de secunde ce anume se afla pe ecranul laptopului sau tabletei studentilor implicati in studiu, rezultatele aratand ca in 40% din situatii acestia desfasurau activitati fara legatura cu tema cursului, iar in aproape 12% din cazuri, verificau din cand in cand verificau si materialele de studiu. Doar 18% din studenti urmareau cursul si luau notite folosind tabletele sau laptopurile.

In pofida acestor rezultate, interzicerea dispozitivelor mobile la cursuri nu este o solutie, apreciaza Vera Gehlen-Baum, care a facut parte din echipa de cercetare.

Unii cercetatorii au adus in discutie posibilitatea valorificarii la cursuri a dispozitivelor inteligente, implicand studentii sa raspunda la intrebari legate de tematica cursului folosindu-si telefoanele mobile sau tabletele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone studenti, #studiu smartphone , #Stiri Gadget